Directori de serveis

Directori de serveis

Tuixén


Centre turístic de la vall i punt de partida d’innombrables excursions. Seu del Museu de les Trementinaires, dones remeieres que anaven de poble en poble oferint plantes i preparats medicinals.

S’hi pot contemplar l’església de Sant Esteve, un bell exemplar romànic (s. XI), tot i que amb força transformacions posteriors. Compta amb un campanar de planta quadrada situat sobre l’entrada.


El Museu de les Trementinaires ret  homenatge a les dones expertes en la recol·lecció de plantes i elaboració de remeis casolans ( com olis d’avet, ginebró, pega negra i herbes per a tots els mals),  que emprenien a peu llargues rutes de venda generalment a la tardor i el hivern i arribaven a les fàbriques del Llobregat, Girona, Tarragona, la Vall d’Aran o França.


La trementina que  s’extreu de la resina del pi roig es feia servir en forma de pegats contra el dolor i les picades d’insectes o d’escurçó. L’últim viatge d’una trementinaire va ser el de la Sofia d’Ossera el 1982. També és interessant passar per la botiga Herbes del Cadí que és un bon complement del que mostra el museu.
Població

Tuixent


Centra els elements al mapa


Envia per Email Imprimir

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com