Directori de serveis

Directori de serveis

Josa de Cadí


Josa de Cadí, és una vila medieval  encantadora de l'Alt Urgell amb una bella silueta  a la llunyania que ens convida a visitar-la.


La presència de comunitats càtares a Josa i Castellbó està documentada i estudiada. A Josa, l’església, situada  sobre el turó que controla la carretera de Gósol a Tuixén, fou construïda sobre les ruïnes del castell; encara en queda algun vestigi. També hi ha la cova dels Escarols, on la llegenda situa l’amagatall dels càtars supervivents de la crema. Hi ha un document del 1320, de les actes de la Inquisició de l’Alt Ariège, que testimonia el lligam entre la transhumància i al fiució del catarisme cap al sud, fins a Josa i Gósol, “on pocs albergs avie que no ni tinguessen”.


Pel més d’agost, a Josa, s’hi fan unes jornades càtares, amb interessants conferències i visites guiades. A Josa, s’hi va rodar part de la pel·lícula Pau i el seu germà, de Marc Recha, cineast molt valorat per la premsa francesa i que ha presentat diverses obres a Cannes. Aquesta, en concret, esmenta el fet que, després de la Guerra civil, elements de l’exèrcit republicà treballaven a les mines de carbó de Saldes i dels voltant de manera anònima, tranquil·la per la protecció que els oferia la duresa del treball. Hi ha va haver una explosió amb desenes de morts, i molts cadàvers que ningú no va reclamar...



Població

Josa de Cadí


Centra els elements al mapa


Envia per Email Imprimir

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com