Etapes

Full de Ruta

De Mérens-les-Vals a Orlú: Un coll i dos pobles

En bicicleta / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Distància

17,974 km

Dificultat

Mitjana

Altitut màxima

1.553 m (Collet de Bergon, km 3,960)

Altitud mínima

796 m (Estany de Campaulelh, km 11,640)

Total ctra. asfaltada

---

Total a peu

0,710 km (al km 2,460)
Descripció


Observacions

Sortim del poble  de Mérens per una pista, que al començament està asfaltada, molt bona i bonica, que es va enfilant força. En agafar desnivell gaudim de vistes magnífiques de la vall.

Aquesta pista ens porta a un camí molt bonic que s'endinsa al mig del bosc i que hem de fer a peu, ja que agafa molt desnviell amb pocs metres. Aquest camí ens portarà al coll de Bergon. Hem de seguir unes marques de colar grogues i taronges.

En coronar el coll, sortim a un pista motl bona que ens porta fins al fons de la vall. Cal tenir cura, ja que és força transitada.

Mentre anem baixant podem observar tant el poble d'Acs com el centre d'esquí que hi ha a l'altre costat de la vall. És una magnífica pista que es fa gaudir de molts quilòmetres de baixada. Abans d'arribar al poble de Petchas, la pista ja és asfaltada.

Per anar cop a Orgeix deixem la carretera I seguim un camí boníssim que passa pel costat de l'estany de Campaulelh i que seguix vora el riu fins al poble. Aquí ens creuem amb les camí que baixa del coll de Joux i que segueixen els caminants.

Per arribar al final delt ram, a Orlú, seguim pel costat del riu Orièja. Són uns pocs quilòmetres més que es fan molt bé.

Abans de ser al poble, passem pel costat d'un càmping.


Descripció


Merens orlu1Sortim de la Gite d'etape per la carretera que baixa al poble.0,130 km. A la primera cruïlla seguim a la dreta.0,230 km. Enmig del revolt surt de la pista que hem de seguir. Anem a la dreta. Ens dirigim al cortal Jouan. Durant uns metres s'enfila força.


2,460 km. S'acaba la pista i continuem pel camí que surt just davant nostre. Seguim uns senyals grocs i taronges. S'ha de caminar uns 700 m. El camí és molt sinuós i té força desnivell.


3,170 km. El camí surt a una pista que ens portarà al coll. Seguim a l'esquerra. Just passa la carena. La pista tomba a la dreta en direcció a les bordes de Canal. Deixem el camí que surt davant nostre.Merens orlu2


3,960 km. Couillet de Bergon (1.553 m). Sortim a una pista molt bona que seguirem anant a l'esquerra. Compte, hi ha trams amb força desnivell!4,640 km. Deixem la pista que surt a la nostra esquerra. Passem per una tanca i pel pont.


6,230 km. Seguim per la pista principal.
9,540 km. Petches (950 m). Passem per aquest petit poble, ara ja per asfalt.10,530 km. Le Loubail (870 m). Passem pel costat de les quatre cases del poble.


11,110 km. Al primer revolt a l'esquerra, molt tancat, agafem un camí que surt a la dreta. Hi ha un senyal que indica Orgeix.


11,640 km. El camí, que s'alterna amb pista, passa pel costat de l'estany de Campaulelh. El camí continua pel costat del riu Oriège fins a Orgeix.


12,960 km. Orgeix (823 m). Arribem al poble pel costat del riu i ens trobem el camí que segueix la gent que ho fa de peu, que baixa del coll de Joux. Si volem entrar al poble , ho fem creuant el pont. El camí continua per la vora del riu.


Merens orlu313,880 km. Sortim a una pista, deixem el pont a l'esquerra i seguim a la dreta.14,040 km. En sortir a una pista de nova construcció, seguim a la dreta.14,130 km. Deixem la pista més bona i seguim a l'esquerra, en direcció al riu.14,540 km. Passem pel costat d'un càmping. Seguim pel peu del riu.15,070 km. Orlú (841 m). Arribem al poble pel pont que travessa el riu Arièja. Sortim a la crta. Per anar a l'alberg d'etapa, seguim a la dreta, és dins del poble.VEURE TOTEnvia per Email Imprimir


SERVEIS DE L'ETAPA

A l'inici

Al final

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com