Notícies

Notícies

10 de març de 2020

A la primavera, et recomanem la variant hivernal per creuar de Bellver a Porta!


Caminant per la variant hivernal del Camí dels Bons Homes

Caminant per la variant hivernal del Camí dels Bons Homes


En aquestes èpoques primaverals, podreu trobar força neu a  les cotes més altes del Camí dels Bons Homes , com  és le cas de la Portella Blanca, punt transfronterer de la ruta (GR 107) a 2.519m.


Us recomanem  per seguretat en aquestes èpoques  utilitzar  la  variant hivernal del Camí dels Bons Homes, un itinerari de 42 km que transcorre per  cotes més baixes,  va per la solana de Puigpedròs i enllaça Bellver  amb  Éller, Meranges, Guils de Cerdanya fins arribar a Porta per la Vall de Carol.  

 

Fins i tot és una alternativa útil pels excursionistes també els dies d'estiu amb  risc de tempestes en vall del Campcardos.


Les altituds màximes d'aqeusta variant són de 1.793 m a proximitat de Meranges  a la Cerdanya i de 1.661m  a prop de Porta a França. Encara que hi ha una diferència conseiderable amb la Portella Blanca a 2.519m, s'ha de ser previsors, anar  ben equipats i estar al cas de les previsions de les nevades i del temps si teniu pensat fer aquesta ruta.

 

La variant hivernal  és més llarga que el recorregut per la Vall de la LLosa i per la Portella blanca,  pèrò a canvi  ofereix diversos punts d’allotjaments com: L'Hostal d'Éller,  l'Hotel- Restaurant Can Borrel a Meranges i Guils de Cerdanya (Càmping de Saneja), Gîtes d'étapes a La Tour de  Carol i Carol i l'Auberge de  Campacardòs a Porta.

 

També hi ha poblacions properes a la variant que poden oferir els seus serveis d’allotjament com a Puigcerdà, Enveitg, Bena, entre altres...  

 

Cal que tingueu en compte que la variant hivernal a diferència del camí principal, NO  està senyalitzada com a GR 107, sinó que heu de seguir els Senders de la Xarxa de Camins de la Cerdanya, senyalitzada amb marques grogues i números.


Us resumim de les senyals que haureu de  seguir:


1. Bellver a Orden: Es  segueix el sender Nº129.

2. Orden a Éller: Agafar el sender 130 fins al “Serrat de les Comes” (Cruïlla de camins que van a Cortàs  i a Éller), a  partir d’aquest  punt s’agafa el que va direcció Éller, sender 131.

3. Éller a Meranges: Sender 113

5. Meranges a Guils de Cerdanya: sender Nº 116

6.Guils de Cerdanya:   a partir d’aquí anar en direcció Tour de  Carol


Les etapes franceses estan senyalitzades amb groc.


La descripció del recorregut, tracks i  informació del tram de  Bellver a Guils de Cerdanya el trobareu aquí.


La descripció del recorregut, tracks i  informació del tram de Guils de Cerdanya a Porta la trobareu aquíEnvia per Email Imprimir

Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com