Notícies

Notícies

27 de juliol de 2020

El Camí dels Bons Homes condiciona el camí i instal·la Eco-comptadors al Berguedà


Desbrossant el camí

Desbrossant el camí


Durant el mes de juliol, s’han realitzat feines de condicionament del Camí dels Bons Homes. S’han talat i retirat d’uns 300 arbres i també s’ha realitzat un desbrossament intensiu d’uns 20 quilòmetres de camí (GR 107)  entre el Santuari de Queralt i Gósol; i també de la variant per BTTs (GR 107.1) que passa per Bonner.  Una actuació molt important per realitzar la pràctica  d'aquesta ruta consolidada al nostre territori.

 

El temporal Glòria que va afectar al territori a principis d’any, va causar veritables destrosses als boscos que no es van poder resoldre a causa del confinament. D’altra banda la primavera i inici d’estiu plujós ha fet que la vegetació sigues abundant i dificultes el pas i també el manteniment de camins.


Per realitzar aquesta actuació s’ha comptat amb  el finançament europeu  del projecte NATTUR- POCTEFA, en el que participa el servei de turisme  de l’Agència  de Desenvolupament del Berguedà i en el que estaven previstes actuacions de millora del Camí dels Bons Homes.


Pel que fa  els trams del GR107 que pertanyen al Parc Natural Cadí Moixeró, també s’ha comptat amb la col·laboració de la brigada i amb la coordinació amb el Conséil General  de l’Ariège per tal  de fer les millores corresponents a l’itinerari transfronterer al Departament  francès.


Una altra actuació realitzada al Camí dels Bons Homes , ha estat la col·locació de  dos eco-comptadors en punts exclusius del GR 107. Aquesta és una eina interessant per tal de recollir dades per la gestió de l’itinerari, conèixer el número de persones que fan la ruta,  les èpoques de l’any i moltes altres dades importants per prendre decisions i plantejar accions de millora, promoció i gestió del camí.

Envia per Email Imprimir

Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com