Notícies

Notícies

29 de juny de 2013

XVIII Jornades de Refugis Càtars al Pirineu Català


Cartell de les Jornades Catares 2013

Cartell de les Jornades Catares 2013


Gaudeix al màxim  aquest  estiu 2013 amb  les XVIII  Jornades de Refugis Càtars al Pirineu Català.

Tindrem una àmplia programació plena d'actes relacionats amb l'època medieval  i el catarisme a tots els pobles per on passa el Camí dels Bons Homes.


Des del 29 de juny fins a 8 de setembre del 2013, podrem gaudir de la cultura, la natura i la saviesa de l'època medieval i dels Bons Homes, no et perdis la nostra programació:

Concerts de Trobadors , danses i poesia medieval, Mercats i demostracions d'oficis de l'edat mitjana, Excursions pel Camí dels Bons Homes, Tallers d'elaboracions artesanals, Visites teatralitzades, cercaviles, Xerrades sobre la temàtica medieval, Marxa nòrdica amb lluna plena, Tallers de Pintura de l'art romànic, Fantashistory, Foc Inquisitorial, i molta animació!!


Descarrega't el programa  al final d'aquesta pàgina!!


 

Antecedents de les Jornades Càtares:

 

Com és conegut bastament, als segles XII i XIII el fenomen càtar es va estendre per amplis territoris d'Occitània, on va tenir la seva màxima puixança.


La doctrina dels bons homes va travessar els Pirineus i va arribar a Catalunya. Nobles i cavallers del vessant Sud de la serralada no només van acollir càtars que fugien de la repressió, sinó que, fins i tot, ells mateixos es convertiren al catarisme.


En bases a aquests antecedents històrics, quatre comarques pirinenques - Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i el Solsonès - es proposen recordar el seu passat càtar per mitjà d'unes jornades obertes a tots els interessats en el tema. Els actes programats tenen un doble caire acadèmic i popular, amb l'objectiu d'arribar al nombre màxim de persones possible, i es plantegen com un itinerari pel territori càtar del Pirineu català.


Les Jornades de Refugis Càtars, són una excel·lent oportunitat per conèixer de més a prop la doctrina càtara i per saber què va significar per als països on va ser predicada. Alhora ens permetrà descobrir el territori i els paisatges que els càtars catalans van contemplar durant la seva vida. Una ocasió, en definitiva, per endinsar-nos en la nostra història.


Amb aquesta iniciativa, l'organització no pretén pas remoure cendres d'un passat certament llunyà sinó, ben al contrari, fer un cant a la tolerància entre les persones, per damunt de qualsevol diferència que hi pugui haver, per raó de pensament, de creences o de llengües. Un missatge que d'altra banda, manté tota la seva vigència en els moments històrics que ens ha tocat viure.

Envia per Email Imprimir


Serveis relacionats

Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com