Notícies

Notícies

8 d'octubre de 2015

Belibasta: Narració Turisme i Tecnologia


Belibasta, el camí de l'últim càtar

Belibasta, el camí de l'últim càtar


Projecte de ludificació transmedia  i geocatching de la ruta  “Belibasta, el Camí de l´últim Cátar”

  

Un projecte de turisme transmèdia

 

Tot i que històries i relats són allò que ens fa viatjar i fruir d'un lloc, la veritable ànima del desig turístic, son una dimensió, fins ara, força desaprofitada i sovint desvinculada de la pràctica real. Gracies al transmedia storytelling i als nous suports tecnològics, avui podem dissenyar i incorporar aquesta dimensió a l'experiència del viatger.  


El projecte “Belibasta, el Camí de l´últim Cátar” és un projecte de turisme transmèdia promogut pel Camí dels Bons Homes, on  tota la història es desenvolupa en l'entorn del Camí del l'últim càtar,  un entorn carregat d'història.


Així, combinar noves tecnologies amb gamificació pot ajudar a millorar i amplificar la comunicació entre les persones i aquest espai on us proposem aquesta experiència divertida  que us portarà a conèixer pobles i raconets d'aquesta maravellosa ruta.

 

Ho hem fet amb Narrativa transmedia (Transmedia storytelling), que  és una nova forma d'explicar històries fent servir mitjans i formats de comunicació tant emergents com tradicionals, a través de múltiples canals per crear universos en els quals entrar i submergir-se.


El joc Belibasta,el camí de l'últim càtar genera i articula un espai de relació entre territori i  els visitants mitjançant tecnologia mòbil, incorporant relats , ludificació i informació . Un veritable sistema turístic disponible en diverses plataformes : App , web, llibres , mapes 


 

Narrativa del Joc:

Belibasta fa de tornada el mateix camí que  el portà a la llibertat uns anys abans.


Aquesta vegada, traït i enganyat per un agent de l' Inquisició camina cap a la seva mort a la foguera. És l’any 1321 (s.XIV). És el darrer dels càtars. El darrer d’una època podríem dir. Abans de la persecució, els bons homes vivien en pau a l’Occitània. Un moment de floriment de les arts. Entre elles, la música trobadoresca que fou exportada a l’actual Catalunya, Itàlia i altres regnes.


A Belibasta també l'acompanyen els seus estats d'ànims i els records de les cançons d'aquells  trobadors mentre camina pel magnífics paisatges del Pirineu. A certs llocs especials, Belibasta s'hi deixa algunes cançons amagades.


Avui podem trobar aquestes cançons per trobar el camí i l'esperit dels càtars. Trobar és la feina dels trobadors, posar lletra i música a l’emoció i alhora vol dir  descobrir, entendre, aconseguir. Dins de les cançons s'hi amaguen pistes i missatges: el llegat de Belibasta.


Les pistes estan tematitzades segons l' identitat de cada lloc.


Buscar les pistes, trobar on s'amaguen les cançons, escoltar-les i trobar els missatges ocults esdevenen una experiència turística dins del Camí de l'Últim Càtar, la segona ruta senderista del 'Camí dels Bons Homes'. Un brancal paral·lel de l’itinerari inicial amb una distància de 189 km, connecta el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el de l’Alt Pirineu amb el Parc Regional d’Arieja. 

 


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 822 15 00
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com