Notícies

Notícies

7 de juliol de 2017

XXII Festival Càtar del Pirineu Català


Imatge Festival Càtar XXII

Imatge Festival Càtar XXII


Tornen els Bons Homes. XXII Festival Càtar del Pirineu Català.

 

S’inaugura la XXII edició del Festival Càtar del Pirineu Català, on intervenen una desena de municipis al llarg de les 4 comarques implicades:  el Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.


El festival s’inicia amb actuacions en paral·lel a Bagà (Berguedà) i Prullans (Cerdanya) i passarà per les poblacions de Puigcerdà (Cerdanya), Gósol (Berguedà), Josa del Cadí (Alt Urgell), Castellbó (Alt Urgell), Berga (Berguedà), Llavorsí (Pallars Sobirà), Eller (Cerdanya) i per últim, l’acte de cloenda, que tindrà lloc a Àreu (Pallars Sobirà), el dia 26 d’agost.


Les activitats van dirigides a un públic molt heterogeni, principalment caracteritzat per la presència de famílies amb nens, gent local i turistes tant nacionals com estrangers, que vénen a passar el seus dies de vacances per la zona.

Durant aquest dos mesos, els visitants podran trobar activitats molt diverses, com: fires medievals, representacions teatrals, excursions, tallers manuals i d’oficis o fins i tot, sopars temàtics.


El context en el que gira aquesta celebració, que ja porta 22 edicions, es el món medieval, amb un tribut destacat al món dels càtars, que rememoren la seva forma de vida, les seves creences i, en definitiva, el seu llinatge històric que data de més de 800 anys d’antiguitat.


Els càtars o Bons Homes, per la seva rigorosa pràctica de l’Evangeli, van aparèixer a diferents punts del món de forma simultània, al segle XII. Van ser coneguts amb diferents noms; Perfectes, Bogomils, Albigesos... però va ser l’apel·latiu de Bons Homes, el que millor va descriure la seva forma de vida. Van acabar sent declarats heretges per l’Església i perseguits fins a aconseguir la seva dissolució. Malgrat tot el seu esperit es manté viu al llarg del Camí dels Bons Homes i el Camí de l’Últim Càtar, dos grans recorreguts que recorden el seu passat, present i futur i que van de la zona de l’Arieja a França fins arribar al Berguedà.

Ambos camins estan senyalitzats per tal que es puguin realitzar a peu, amb bici, a cavall i amb cotxe i formen part de la xarxa de camins de gran recorregut.

 
Tota la programació detallada poble per poble la podeu trobar a l'Agenda.Envia per Email Imprimir


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 822 15 00
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com