Notícies

Notícies

28 de setembre de 2017

Fundació Miranda. La Resiliència


Fundació Miranda

Fundació Miranda


Corria el mes de març quan vaig decidir deixar la vida que portava a la gran ciutat de Barcelona, per emprendre el que havia de ser el projecte de la meva vida. Aquest projecte implicava promocionar un camí que no havia sentit a parlar mai i el qual, desconeixia si havia arribat a trepitjar, si de cas per accident, algun dels seus 189 km que compren. El seu nom és, Camí dels Bons Homes.

"Quan vaig acceptar el projecte de seguida ho vaig entendre tot, es tracta de molt més que un camí".

Aquest procés d’explicar al món que és el Camí dels Bons Homes, m’ha aportat, en paral·lel, viure tota la seva idiosincràsia i entendre que volia dir, ser molt més que un camí. A poc a poc ho he anat entenent. La Fundació Miranda encarna aquesta afirmació abstracta que distingeix aquest camí de la resta.

Un camí que és molt més que un camí. La Fundació Miranda.

Quan et parlen del Camí dels Bons Homes, un GR de 189km, no t’imagines que darrere seu pot existir un projecte que uneix a les persones amb els cavalls, mitjançant el territori.

La Fundació Miranda neix al 2008 sota aquest paraigua amb 3 missions ben definides:

  • La recuperació de cavalls procedents d’entorns on han patit algun tipus de maltractament.
  • Treballar el desenvolupament creatiu i personal, connectant a la persona amb la natura mitjançant l’energia vital dels cavalls lliures.
  • Custodiar el territori, gràcies al propi comportament natural del cavall, que pastura de forma lliure per diversos espais naturals de Catalunya, ajudant a conservar el territori i la biodiversitat.

A qui va destinat?

Hauríem de començar definint la paraula "resiliència" per entendre a qui va adreçat aquest projecte:

Resiliència, qualitat que fa als éssers vius capaços de superar l'adversitat i les dificultats que es presenten a la vida.

-Puc pensar en molts públics a qui podria anar destinat aquest projecte: sessions de Team Building, directius d'empresa, creixement personal, nens amb problemes de psicomotricitat...

-Queda clar oi? Tots en algun moment de la nostra vida hem sigut "resilients". Tots ens podem beneficiar del projecte que presenta la Fundació Miranda.

Si has arribat fins aquí, millor et deixo amb aquest reportatge que t'explica en 4min, la feina que fa la fundació i que va emetre la TV3 en el seu programa de "Catalunya Experience".

Fins aviat Bons Homes i Bones Dones.


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 822 15 00
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com