Notícies

Notícies

12 d'octubre de 2022

La cuina dels Bons Homes, el Pastanagat


Pastanagat

Pastanagat


Els Bons Homes ens van deixar un gran llinatge darrere seu, tal és el cas, que tot i haver passat més 800 anys d'ençà que van estar per terres catalanes, encara avui dia, fem us de gran part de les seves tradicions.


Com ja sabeu la cuina a temps dels càtars va ser molt característica de la seva forma de vida, és a dir senzilla,  i sempre molt marcada pels productes de cada temporada.

 

Recordem que els Bons Homes, només menjaven allò que podien cultivar, és a dir: verdures, fruita, fruits secs. No menjaven carn, però si peix, donat que la seva creença era que els peixos naixien de la unió dels rius amb els mars.


Aquella societat que cuidava molt el que menjava es torna a traslladar als nostres temps, 800 anys després, ara més que mai, la gent cuida els aliments que menja i te consciència de la importància de consumir productes de proximitat per mantenir l'equilibri entre el que és sostenible i el que no.


Fruit d'aquesta mentalitat hem rescatat tot un seguit de receptes del temps dels càtars que us anirem presentant, amb l'objectiu que entre tots, cuidem la nostra dieta.  Si tens ganes de cuinar plats d'aquells bons homes i bones dones  no et perdis el nostre apartat de La cuina  en el temps dels bons Homes


Avui us presentem el "Pastanagat"


Fins aviat Bons Homes i Bones Dones.

1er plat de la cuina dels Bons Homes, el Pastanagat.
Es va conèixer per primera vegada la seva existència al l'any 1324, escrit al prestigiós llibre de receptes de cuina Sent Soví. En aquella època la pastanaga era d'un color més blanquinós.


Ingredients per a 4 persones:
• 1kg de pastanagues.
• 200ml de crema de llet.
• 100g de formatge ratllat.
• Brou i sal.

 

Elaboració:
Fent servir el brou, posarem les pastanagues i portarem tot a ebullició. Agafarem les pastanagues i les passarem per la batedora fins a reduir-les a puré. Juntament amb aquest puré, agafarem una olla i li afegirem la nata, per portar-ho després tot a bullir. Podem afegir el brou que ens ha sobrat per donar l'espessor que vulguem. Per acabar, li donarem el nostre toc de sal i afegirem el formatge ratllat per sobre. El plat es pot servir fred o calent.


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com