Directori de serveis

Directori de serveis

CastellbòPròspera vila medieval dominada pel castell dels vescomtes, els més poderosos de Catalunya. Els veïns de Castellbò, sempre fidels als seus senyors, foren els autors de l’apedregament de l’inquisidor Pere de Cadireta, motiu pel qual es guanyaren l’apel·latiu de matasants, ja recollit per Francisco de Zamora a finals del s. XVIII i que encara continua vigent a l’actualitat.
Del castell no en resta gairebé res, fou derrocat a l’any 1513 per ordre del rei Ferran el Catòlic. Tanmateix, la col·legiata de Santa Maria s’erigeix al peu del turó del castell, conservant tota la seva monumentalitat.
A pocs quilòmetres a llevant de la vila, les ruïnes del priorat hospitaler de Costoja s’amaguen enmig del bosc. Aquestes antigues pedres són els testimonis muts de la terrible condemna pòstuma que llençà la Inquisició contra els vescomtes Arnau i Ermessenda.

 

  • Arnau de Castellbò:Fill d’una família de l’alta aristocràcia pirinenca, el vescomte Arnau de Castellbò heretà un greu contenciós amb els bisbes d’Urgell que afavoriria la seva aproximació al catarisme, fins al punt de promoure l’establiment d’un diaca a la vila de Castellbò, cap a 1220. Arnau no arribà a professar activament la fe dels Bons Homes, per bé que moriria consolat l’any 1226.


Població

----


Centra els elements al mapa


Envia per Email Imprimir

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com