Notícies

Notícies

RSS 2.0

 • Pyrenees Bike Race-Cami dels Bons Homes

  Pyrenees Bike Race-Cami dels Bons Homes

  Aquesta és la millor prova de BTT que podràs fer durant el 2018.

  24 de gener de 2018

  La febre per la muntanya s'ha disparat en els darrers anys. Si a aquest fet li afegim el benestar que aporta practicar esport en aquest mitjà allunyat del formigó de la ciutat, tenim com a resultat un producte molt beneficiós per la persona.

  Però després d'aquests anys esprement al màxim aquesta combinació explosiva de sensacions, em pregunto: és el màxim que li podem oferir a l'esportista?
  Segurament la resposta sigui no.

 • Fira Stuttgart

  Fira Stuttgart

  El Camí dels Bons Homes i la fira de cicloturisme de Stuttgart

  18 de gener de 2018

  Stuttgart, és una ciutat alemanya de poc més de 600.000 habitants, situada al cor d'Europa, coneguda per, entre altres raons, ser la seu de prestigioses marques del món de l'automòbil com són: Porsche o Mercedes... Però en aquest cas, no parlarem de cotxes sinó de bicis i és que el passat cap de setmana 13 i 14 de gener es va celebrar allà, una de les fires més gran i de més prestigi relacionada amb el món del cicloturisme, senderisme i caravàning que es poden trobar avui en dia.

 • Projecte NATTUR

  Projecte NATTUR

  El Camí dels Bons Homes rebrà una subvenció europea

  17 de novembre de 2017

  Objectiu complert
  El projecte Nattur, impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell General d’Arièja, l’Agència de Turisme d’Arièja, la Universitat de Toulouse Jean Jaurès-ISTHIA i la Universitat de Girona, rebrà 1.161.068 euros del Fons Europeu al llarg dels propers tres anys.

 • Poble abandonat de Peguera

  Poble abandonat de Peguera

  El poble abandonat de Peguera

  15 de novembre de 2017

  Saber viure el moment.
  Sortir a caminar et pot portar a més d’un lloc a la vegada. Pot ser que les teves pases estiguin anant en una direcció i la teva ment hagi viatjat a molts quilòmetres de distancia d’on et trobes en aquell moment. Estic molt d’acord amb que la nostra condició humana passi per aquesta dispersió i ho trobo lògic, donat que, d’igual manera que sortim a estirar les cames, també hem de permetre que sigui la nostra ment la que surti a “estirar les neurones”.

 • "Xiquets i Xiquetes" a punt per fer feina.

  "Xiquets i Xiquetes" a punt per fer feina.

  16 "Xiquets i Xiquetes" col·laborant en el manteniment del camí.

  5 d'octubre de 2017

  -          Mariaaaa! - Va cridar l’Olga des de l’altra punta de la casa. -Va que ja marxem, has agafat la destral, la pala i el rastell?-
  -          Siiiiii, “sempre a punt” - va respondre la Maria, que d’un ensurt s’havia aixecat d’una migdiada improvisada que estava fent d’amagat.

 • Fundació Miranda

  Fundació Miranda

  Fundació Miranda. La Resiliència

  28 de setembre de 2017

  Corria el mes de març quan vaig decidir deixar la vida que portava a la gran ciutat de Barcelona, per emprendre el que havia de ser el projecte de la meva vida. Aquest projecte implicava promocionar un camí que no havia sentit a parlar mai i el qual, desconeixia si havia arribat a trepitjar, si de cas per accident, algun dels seus 189 km que compren. El seu nom és, Camí dels Bons Homes.

 • Sortida de l'Ultra Pirineu

  Sortida de l'Ultra Pirineu

  Ultra Pirineu 2017, una cursa d'emocions.

  20 de setembre de 2017

  Penso en la meva família, ara fa una estona que no veig ni a la Ruth, ni a l'Ester, ni al Pau ni a la Valèria, la meva dona tampoc està. - Caram on s'haurà emportat la Leo als nens?- Comença haver hi molta gent i tot i que estem a 23 de setembre i són les 6:40 del matí, fa fred. -Segur que han anat al bar a prendre una xocolata calenta per fer temps fins a l'inici de la carrera-.

  Veig moltes cares noves, la joventut ho copa tot, quedem pocs veterans.

 • Pastanagat

  Pastanagat

  La cuina dels Bons Homes, el Pastanagat

  6 de setembre de 2017

  Els Bons Homes ens van deixar un gran llinatge darrere seu, tal és el cas, que tot i haver passat més 800 anys d'ençà que van estar per terres catalanes, encara avui dia, fem us de gran part de les seves tradicions.

  Com ja sabeu la cuina a temps dels càtars va ser molt característica de la seva forma de vida i sempre molt marcada pels productes de cada temporada.

 • Respecte per la muntanya

  Respecte per la muntanya

  Estem perdent el respecte per la muntanya?

  29 d'agost de 2017

  Les 5 advertències que has de tenir en compte abans de trepitjar aquest mitjà
   
  Abans de començar donant resposta a si respectem o no la muntanya, mirem les següents dades relacionades amb l’increment de rescats a la muntanya, només en territori català, segur que no us deixen indiferents.

 • La dona càtara

  La dona càtara

  El paper de la dona en temps dels càtars

  21 d'agost de 2017

   
  Estimat lector, aquest escrit et farà viatjar 800 anys enrere, a un temps que, segur com jo, us l’imaginareu com una època complicada, plena de guerres, traïcions entre germans, enganys entre amics, robatoris a veïns...

 • Etapa Orgeix - Comus. Camí dels Bons Homes

  Etapa Orgeix - Comus. Camí dels Bons Homes

  5 Coses que la natura pot fer per tu i no n’ets conscient.

  14 d'agost de 2017

  Per començar, aquest no serà el típic post on et direm que surtis a caminar o et recomanarem què pots fer per sentir-te millor o et preguntarem quan va ser l’última vegada que vas sortir a caminar o córrer, res d’això, aquí simplement et direm que ho facis i que surtis a buscar el teu espai verd.

 • millorhorapersortiracaminar

  millorhorapersortiracaminar

  Quina és la millor hora per sortir a caminar?

  7 d'agost de 2017

  -          El lema de la meva companya Rosa és “A caminar se surt d’hora i a partir de les 14h, sofà, “siesta”, cervesa, llibre i a esperar l’etapa de l’endemà”.

  No li falten motius per formular aquesta afirmació, ja no pel sol fet d’aprofitar el dia, que ja seria un motiu de pes, sinó que, aquesta recomanació va més enfocada a no fer passar al nostre cos un esforç innecessari.

 • camidelsbonshomes_tournatur

  camidelsbonshomes_tournatur

  El Camí dels Bons Homes a TourNatur 2017

  31 de juliol de 2017

  El Camí dels Bons Homes estarà present a la fira de TourNatur 2017 de Dusseldorf, una de les fires més importants sobre temàtica de senderisme, BTT i hiking d’europa.
   
  La fira TourNatur
  Els propers dies 1,2 i 3 de setembre el Camí dels Bons Homes, serà present a una de les fires més grans sobre temàtica de senderisme i hiking d’Europa, la TourNatur que se celebra a la ciutat alemanya de Dusseldorf.

 • Vistes des de Montsegur

  Vistes des de Montsegur

  Qui eren els Bons Homes ?

  24 de juliol de 2017

  Ho sabem realment? Per què els envolta tant de misticisme? Van existir? Càtars o Bons Homes?

  He de començar amb un rotund,: “sí, sí que van existir”. A partir d’aquí, si no anem amb compte a l’hora de parlar dels Bons Homes podem córrer el risc d’agafar una drecera que ens porti a un autèntic cul de sac.

RSS 2.0Envia per Email Imprimir

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 822 15 00
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com