Notícies

Notícies

29 de maig de 2023

Caminades Conscients i connexió amb la Natura!


Caminades Conscients la Camí dels Bons Homes

Caminades Conscients la Camí dels Bons HomesBenvolgut, benvolguda!


Et convidem a conèixer el  Camí dels Bons Homes d'una altra manera, inspirant-te  en alguns dels  valors que encara perduren d'aquests bons homes i bones dones  des de l’edat mitjana fins als nostres dies, com  el tornar a les coses  simples,a lo més esencial  de la vida. Per ells, la natura i  els camins eren els seus espais de creixement, de Melhorament, i avui et convidem  que ho siguin per a tu!


 Una aproximació holística a la salut ens convida a reconèixer els beneficis físics, psíquics i espirituals que ens aporta la natura. Està més que demostrat amb estudis recents que el contacte amb la natura, disminueix els símptomes relacionats amb malestars psicològics  i augmenta el grau de satisfacció amb la nostra vida, al sentir-nos connectats i units. 


 Les Caminades Conscients al Camí dels Bons Homes, consisteixen en 6 itineraris circulars curts, (de 5 al 14kms de recorregut) a la part berguedana del Camí dels Bons Homes, es troben ubicats als municipis de Castellar del Riu, Peguera, Gisclareny, Bagà,Saldes i Gósol.


Per seguir les rutes cal seguir diferents senyalitzacions de GR, PR i groga de Xarxa de Camins, detallades a la Guia pas a pas, i també les pots seguir al Wikiloc o descarregant-te el track .gpx.


Als itineraris  podràs fer aturades en punts recomanats per fer algunes pràctiques meditatives disponibles amb l’audioguia, a l'spotify i/o descarregant els arxius .mp3

 

Aquestes pràctiques que incloent el contacte amb els elements naturals, seran el vehicle que et facilitarà una connexió més íntima amb la Natura a través de tots els teus sentits.
Sortida de sol a Montsegur


Amb les Caminades conscients podràs  aturar-te, meditar, escoltar i tenir experiències a través dels  teus sentits, que et permetran entran en  contacte amb la Natura d’una manera més profunda, sentit una unió  i harmonia que t’aportarà un major benestar físic i emocional.


En cada situació  se't proposa una pràctica meditativa, en la que t’hauràs de situar  dret, assegut  o estirat. És només una proposta, i sempre cal que l'adaptis al teu moment present tenint en compte com està l'entorn, si fa fred, si l'herba és molla...

 

Són pràctiques versàtils que es poden acabar fent en tots els punts de l’itinerari, per facilitar-ho et recomanem algunes que trobem més adients per l’indret, tot i que ets lliure d’organitzar-ho a la teva maner


Per gaudir-ne al màxim, et recomanem que el teu viatge sigui silenciós, que tinguis una actitud relaxada i oberta, amb una disponibilitat interior que t’ajudi a connectar amb tot el que t’envolta i sentir-lo com a part   teva.
Aquí et fem les 6 propostes que esperem que gaudeixis al màxim! 

 

 

Et convidem a que utilitzis el Catàleg Interactiu de les Caminades Conscients  pels diferents dispositius mòbils (Android i Apple):


CaminadesConscients_general


* Versió Android https://indd.adobe.com/view/298964f6-f2b0-486d-ad4f-89942cc2fbb9 

* Versió Apple:  https://indd.adobe.com/view/916da774-f18b-420f-8dba-0e3961d993dc 

 

 

 

Aquesta proposta que relaciona la natura i el benestar ve impulsada per les conclusions de l’estudi del projecte Melhorament-liderat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà- Camí dels Bons Homes amb la Dra. Montse Subirana (Dpt Psicologia UB)- el qual explora  el valor terapèutic de la natura a través d’experiències com la travessa del Camí dels Bons Homes. 


 

"Mira profundament a la Natura  i llavors comprenderàs millor la vida" Albert Einstein 


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com