Receptes medievals i dels bons homes

Receptes medievals i dels bons homes

Amanida dels Bons Homes


Aquesta amanida és una reconstrucció moderna a partir del què sabem que la gent de les cases de pagès catalanes oferia als càtars que fugien de la Inquisició:  pomes i fruits secs.

 

Ingredients (per a 4 persones):


  • 1 poma starking (o royal gala o una altra de vermella)
  • 1 poma golden
  • 1 poma granny smith o reineta
  • barreja de diferents enciams i herbes per amanir (xicoia, escarola, enciam vermell, créixens, herba dels canonges,...)
  • Un grapat de nous pelades
  • Un grapat de panses

 Per a la vinagreta:

  • 1 part de vinagre, 4 parts d'oli d'oliva de 0.4, sal, pebre, un grapat de nous pelades i 1 culleradeta de mel (opcional)

 Preparació:


Feu una vinagreta posant tots els seus ingredients a la batedora un moment. Netegeu i talleu els enciams petits. Poseu-los en un bol i barregeu-los amb la vinagreta i els fruits secs. Talleu les pomes sense pelar-les, primer en tres o quatre trossos i després feu-ne llesques fines.


Per presentar-ho d’una manera original, utilitzeu un motlle de 10 o 12 cm de diàmetre i 6 o 7 cm d’alt. Poseu el motlle en els plats de servir i ompliu-lo amb llesques de poma per tot el vol de manera que el cantó de la pell sempre sigui de cara a les parets del motlle. Combineu els diferents tipus de pomes de manera que quedi una torre. Ompliu el forat del mig de la torre amb l’amanida fent que sobresurti. Finalment amb molta cura trèieu el motlle i decoreu el plat amb algun tros de nou i llàgrimes de vinagreta.


Envia per Email Imprimir

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com