Etapes

Full de Ruta

4. Bellver de Cerdanya a Porté Puymorens en BTT: per Camins de Frontera

En bicicleta / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Desnivell pujada

+900m

Desnivell baixada

-300m

Distància

40km

Dificultat

Dificultat física 3/5 Dificultat tècnica 3/5 Ciclabilitat 97%

Total a peu

---
DescripcióEtapa de pujada, amb 900m de desnivell positiu i només 300m de desnivell negatiu, però a la vegada agraïda (especialment a l’estiu) ja que gran part de la ruta transcorre al costat del riu Segre i el riu Carol.


Ruta en general sense masses complicacions tècniques, tot i que haurem d’empènyer la bici en un parell d’ocasions per creuar algun curt tram impossible de pedalar.


Comencem el dia anant a buscar el sender del Segre, que en realitat és una combinació de senders i pistes a banda i banda del riu, que seguirem fins més enllà de Soriguerola, durant els primers 14km de ruta, amb només 100m de desnivell positiu. Creuarem el riu tres vegades (una d’elles per la emblemàtica Palanca de Sanavastre) i trobarem trams realment entretinguts, per sender revirat, que ens farà estar atents.


Després de Soriguerola arribarem fins a una petita carretera asfaltada per la que creuarem per última vegada el riu Segre, aquest cop per allunyar-nos d’ell i acostar-nos a un dels seu afluents: el riu Carol.

Al cap de 4km passarem per davant l’Ermita del Remei i una mica més enllà, abandonarem definitivament l’asfalt per pujar fins a Guils de Cerdanya (font) per pista. Més endavant el camí ens dona un respir per baixar fins a La Tor de Querol (Latour-de-Carol. Km 25) i retrobar-nos amb el riu.


Els últims 14km de l’etapa els farem remuntant el Carol, en un itinerari que es va fent cada vegada més tècnic, a la vegada que anem guanyant alçada.

Val la pena en aquest tram parar a visitar el castell de Querol, abans d’arribar a Porta i finalment a Porté.
VEURE TOT


SERVEIS DE L'ETAPA

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com