Etapes

Full de Ruta

de Porta a Mérens-les-Vals

En bicicleta / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Distància

27,290km

Dificultat

Mitjana

Altitut màxima

2.040 m (a després del coll de Puymorens, km 11,580)

Altitud mínima

1.052 m (a Mérens-les-Vals, km 27,340)

Total ctra. asfaltada

10,77 km (a la pujada al coll de Puymorens i arribant a Mérens-les-Vals)

Total a peu

0,500 km (a la sortida de l’Hospitalet)
Descripció


Observacions

 Sortim del poble passant a l'altre costat de la via del tren. Trobarem una pista entre la via i el riu. Seguim en direcció a la muntanya, cap al Puymorent.


Cal carregar aigua a la sortida perquè no en trobarem fins el tram final.

Circularem una estona entre la via i el riu fins que veurem l'estació de tren de Porté. Compte, que en aquest punt hi ha una petita dificultat! Ens desviem del GR per seguir una variant que passa per damunt de la boca nord del túnel i va per les gorges de la Fou, entre l'estació de tren i el poble de Porté. Hi arribem pel costat d'un pont de la carretera.

Des d'aquí s'ha de pujar al coll per la carretera asfaltada, si no és que ens volem carregar al bicicleta a coll. És molt fàcil, no té gaire desnivell i es fa molt bé.

En arribar al coll de Puymorent, just al costat de l'hotel, girem per la pista de mà dreta, que va pel costat d'un torrent anomenat d'Engràcies. Mentre el segueix és planera, però quan ens desviem uns metres més endavant s'enfila una mica fins a arribar prop dels 2.000 m d'altitud. Des d'aquí gaudirem d'unes vistes magnífiques del Pas de la Casa, amb totes les muntanyes que l'envolten. Cal fer-hi una parada.

Tot seguint en direcció a la vall de l'Arièja, després de fer unes baixades fortes, ens endinsarem en un bosc de pi i avet realment esplèndid. La pista es torna camí, però és molt fàcil circular-hi; val la pena circular-hi a poc a poc per gaudir d'aquests indrets. S'ha d'anar amb compte, ja que en aquest lloc hi ha molta gent caminant.

Arribem al poble de l'Hospitalet per la carretera que baixa del coll de Puymorent. Hi ha una altra opció: seguir el mateix camí que fèiem, però a la part final esdevé força dolent.

El tram que queda és molt curt però de circulació difícil. La meitat és camí, aquest, en els primers metres, és molt sinuós, amb moltes pedres i arrels d'arbres. Això fa que sigui difícil fer-hi gaires metres seguits damunt de la bicicleta. A partir del quilòmetre 2,5 millora molt i ja s'hi pot circular amb bicicleta fins al final.

El camí surt a l'altre banda del riu, just al costat del camp de futbol. Per tenir-ne una referència clara podem seguir la línia elèctrica i en tot moment, les marques del GR que anirem trobant. Cal tenir-hi cura, ja que en algun punt les marques no es veuen gaire. Els primers metres són molt bonics; van per la vora del riu, al mig d'una magnífica vegetació que almenys el fa agradable.

Passats uns quilòmetres, el camí s'alterna amb pista. Això fa que sigui molt més fàcil circular-hi. Els quilòmetres finals són tots per pista molt bona i molt ràpida. En aquest tram circulem pel costat d'un càmping, just en passar un petit embassament.

No hi ha cap pujada; pràcticament tot és baixada fins a arribar a Merens-les-Vals.


Descripció- Roadbook


Porta merens1
Sortim del poble anant a l'altre costat de la via del tren. Hem de passar entre la via i el riu Querol o Aravó.


0,170 km. Deixem a la dreta una altra entrada del poble.0,890 km. Deixem el camí asfaltat i travessem el riu Querol pel pont.1,570 km. Davant la boca sud del túnel de Pimorent seguim a la dreta.


1,720 km. Just davant una pujada molt forta, ens desviem a la dreta per seguir durant uns metres el GR-7. Passem per damunt la boca sud del túnel de Pimorent.


Porta merens1,940 km. Compte!! Deixem la pista i ens fiquem per un camí força estret. Els primers metres potser s'han de fer a peu, més endavant és molt bonic i es fa còmodament.


2,750 km. Porté-Puymorens (1.611 m). Tornem a sortir a la N-20, just al costat del pont, aquí ja amb molt menys trànsit. Per sortir de Porté, no ens queda cap altre camí que la ctra. asfaltada fins al coll. Són 6.840 m. El port no té gaire desnivell. És força suau.

9,590 km. Coll de Puymornens (1.920 m). Passat l'hotel hi ha una pista que surt a mà dreta. L'hem de seguir.


10,760 km. Després de passa pel torrent anomenat d'en Garcia i d'anar planers una estona, la pista es bifurca. Seguim a l'esquerra. La pista puja una mica, però són pocs metres.


11,420 km. Passem pel costat d'un petit edifici i una antena de comunicacions.


11,580 km. Deixem la pista principal, que segueix de cara, i ens desviem a l'esquerra per una pista que es veu clarament que fa baixada. Duran una estona gaudirem d'unes vistes magnífiques.

12,330 km. Deixem la pista que ve per l'esquerra. seguim en direcció a la vall.


12,780 km. Seguim per la pista més marcada, que ens portarà fins al fons de la vall. Anem a l'esquerra.


13,460 km. Després de passar per sota d'una canonada d'aigua, la pista es converteix en un camí esplèndid que passa pel mig d'un bosc frondós i sensacional de pins i avets. Compte, que aquest tram està força transitat per gent que fa rutes a peu!


Porta merens


15,090 km. Trobem el camí que baixa del Refugi de les Bésines, anem a l'esquerra.15,510 km. Deixem el camí que ve de cara i seguim a la dreta.


15,890 km. Després de gaudir-ne de valent, la vista desemboca a la crta. asfaltada N-20. Seguim per aquesta ctra., ja que el camí és força dolent fins a baix.


17,500 km. Hospitalet-près-l'Andorre (1.429 m). Arribem al poble al costat d'un gran aparcament. L'alberg d'etapa és dins el poble, a mà esquerra. Sortim de l'Hospitalet-près-l'Andorre per la ctra. i a uns 400 m de la rotonda ens desviem a l'esquerra.18,000 km. Travessem un pont damunt del riu Ariége. Passat el pont, seguim a mà dreta pel costat mateix del camp de futbol. Els primers 900 m de camí son molt dolents. S'ha de baixa contínuament de la bicicleta. A partir del km 2,5 el camí s'alterna amb pista. Ja s'hi pot anar amb bicicleta fins a Mérens les Vals.


20,220 km. Passem per sota de la via del tren.20,860 km. Compte!! La pista és molt bona, però nosaltres hem de passar una altra vegada per sota la via del tren. La pista torna a convertir-se en camí.20,900 km. Un cop hem travessat el túnel, trobem una cruïlla. Seguim a la dreta.


21,110 km. Compte!! El camí fa un gir brusc a l'esquerra. No està gaire marcat.


22,380 km. Tornem a passar per sota la via del tren.22,620 km. El camí ja és molt bo fins al final.
Porta merens23,040 km. Seguim de cara. Deixem a la dreta la pista que travessa el riu.23,740 km. Just davant del pont ens desviem a l'esquerra.
25,020 km. Passem pel costat d'una presa i d'un càmping. Seguim de cara.26,370 km. Mérens les Vals (1.052 m). Arribem al poble pel costat del riu, travessem el pont i sortim a la ctra. Just davant hi ha un carrer que ens porta a l'alberg d'etapa.


26,470 km. Travessem el riu de Nabre. Un cop passat, anem a la dreta. Hi ha una font.Porta merens


26,850 km. Anem pel mig del poble enfilant-nos pels carrers. Passem pel costat de l'església romànica, amb un bell campanar.


27,060 km. Seguim per la carretera. Deixem el trencall de l'esquerra.27,160 km. Agafem el trencall de l'esquerra. Hi ha un senyal d'alberg d'etapa.27,290 km. Arribem a la Gîte d'étape de Mérens-les- vals.
VEURE TOTEnvia per Email Imprimir


SERVEIS DE L'ETAPA

A l'inici

Al final

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com