Etapes

Full de Ruta

De Guils de Cerdanya a Porta

A peu / Variant hivernal de Bellver a Porta


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Desnivell pujada

620 m

Desnivell baixada

510 m

Distància

15,60 km

Duració

4 h 10 min
Descripció


Gooltracking

 Observacions:

Aquesta variant es proposa per evitar el pas de la Portella Blanca, situat entre les valls de la Llosa i de Campcardós. Aquest coll de 2.514,9 m d’altitud representa el punt més alt de tot el recorregut i està cobert per importants gruixos de neu durant els mesos d’hivern. L’itinerari alternatiu per arribar a Porta voreja la carena principal flanquejant el massís de Puigpedrós en direcció a llevant per les poblacions d’Ordèn, Éller, Meranges i Guils de Cerdanya i girant al nord per la vall de Querol. S’ha dividit en dos trams utilitzant el poble de Guils de Cerdanya com a punt central.

 

Descripció

 

0,00 km (1.375 m). Guils de Cerdanya, plaça Major. Se surt del poble en direcció a llevant pel carrer Malet i es va a parar a la carretera de Fontanera. Quan aquesta gira al nord (km 0,47) es deixa l’asfalt i es continua cap al NE per una pista que, 200 m més enllà travessa un rec d’aigua. Es aquest punt es travessa, també, la frontera estatal i s’entra a França i a l’Alta Cerdanya.

 

0,92 km (1.334 m) 13 min. Després d’un revolt cap al SO, es deixa la pista i s’agafa un camí que surt en direcció NE i es dirigeix a Sant Pere de Sedret i cal Romeu (itinerari núm. 4 de la senyalització local). Es passen les runes del que va ser el nucli de Sant Pere de Sedret (km 1,15). la masia de cal Romeu (1,52 km, 1.347 m) i se surt en una pista que se segueix cap a l’esquerra (NE) durant 180 m. Quan la pista descriu un fort revolt cap al NO, es deixa i es pren el corriol que baixa per l’obaga de la serra Blanca de la Tor en direcció al fons de la vall de Querol (senyalitzat com a sender núm 2)

 

2,41 km (1.247 m) 32 min. Pla d’Iravals, al costat de la línia de tren de la Tor de Querol a Tolosa de Llenguadoc. Es desemboca en una pista que es pren cap a l’esquerra (NO) i es camina mantenint les vies de tren a la dreta. Vall enllà, la pista es transforma en un camí senyalitzat com a sender núm. 6 (3,47 km, 1.273 m) que en suau pujada, s’endinsa per la ufanosa obaga de Tremolet. Més endavant, es gira bruscament al NE, es passa el tren per un pas soterrat i, després, el riu Querol per un pont (4,54 km, 1.264 m); a l’altra banda es desemboca en una pista que se segueix cap a l’esquerra, girant al NO.

 

4,98 km (1.268 m) 1 h 10 min. Es deixa la pista que, per la dreta, du al llogaret de Riutés. Es gira a l’esquerra (SO), es passa el riu per un pont i s’arriba a una bifurcació (5,32 km, 1.269 m) on cal girar a la dreta (NO) seguint la pista que discorre entre dues fileres de pollancres. S’arriba al nucli de Quers (6,40 km, 1.292 m). A la dreta, a l’altra banda del pont del Querol, es veu la carretera N-20 que va de la Guingueta a Porta i al port i túnel de Pimorent. Es gira a l’esquerra, es travessa una gran pedrera i es gira al N seguint la pista que circula pel fons de la vall. Es gira al NE, es passa el tren i el riu, la carretera general N-20 i se surt al vilatge de Cortvassill.

 

8,60 km (1.349 m) 2 h 5 min. Cortvassill, municipi de Porta. Es creua el poble pels carrers dels Isards i de la Capella, deixant a la dreta l’esvelta església romànica de Sant Marçal. Es continua cap al NO seguint el camí de l’Hostal Vell, se surt a tocar de la carretera (9,00 km, 1.367 m) i, abans que aquesta giri a l’esquerra (O) per passar el riu, es deixa per agafar la pista que surt de la dreta en direcció N. S’arriba a Querol (km 9,58, 1.373 m); el nucli, disposat sota les fermes torres del que fou el castell medieval que defensava la vall, queda a l’esquerra, a l’altra banda del riu. Es continua recte, endavant, es passa la via del tren per sota (9,98 km, 1.405 m) i se surt a la carretera general.

 

10,43 km (1.430 m) 2 h 37 min. Carretera N-20; es pren cap a l’esquerra per passar el riu; immediatament després del pont, es deixa l’asfalt i es gira a la dreta (NO) pel camí que s’endinsa per l’espessa foresta de la baga de Salou, seguint els senyals grocs del sender local. Amb algunes pujades sobtades i fortes, s’entra a la vall de Campcardós. El camí gira a ponent i desemboca en el riu, que es travessa per un pont de fusta. Uns metres més enllá se surt en un camí.

 

13,60 km (1.730 m) 3 h 40 min. Camí de la vall de Campcardós; confluència amb el recorregut principal del Camí dels Bons Homes o GR 107. Es gira a la dreta i, ja en baixada, es fa cap a Porta.

 

15,60 km (1.511 m) 4 h 10 min. Porta, darrera població de l’Alta Cerdanya abans del coll de Pimorent; s’accedeix al poble pel pas soterrat del tren. Final de les etapes catalanes del Camí dels Bons Homes; a partir d'aquí, el recorregut salta el coll de Pimorent i s'endinsa per terres occitanes tot arribant en quatre jornades a Montsegur i després a Foix, passant per Merenç de las Vals (Merens-les-Vals), Acs dels Tèrmes (Ax-les-Termes), Orlú, Montelhó (Montaillou) i Comús. La línia de tren -l'estació és a tocar del poble- pot servir d'enllaç amb la Tor de Querol i Puigcerdà.

VEURE TOTEnvia per Email Imprimir

SERVEIS DE L'ETAPA

Durant

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

 1. hVCL8IU2kRQA

  12/08/2013 05:01:29

  little adult men utes messenger plasitc bags todos los capitulos de manana es para cuando how you can in shape air conditioning towards a property brighton bon journey allure recommendations to get reception hall decor for one hawaii lu evade internet sites trane air conditioning units essential air conditioning equipment assessments by simply product photos involving wine glass tiled showers personal loans required resulting from impass involving pennsylvania think d freeonlinegames big bucks boreal woodland diet world wide web utilizing tagged frauds globule quickly pull car accident record ryobi restore segments kentucky derby lessons strategies pain indications alcoholism real wood losing wood stove encompases josh mason for selecting cleaner as well as air conditioning equipment cvp10mx rachel zoe eating routine aluminium charge a hammer maytag transportable air conditioning equipment segments alcohol consumption as well as cool ache as well as cub cadet the boy wonder meade exposed pictures accuplacer cpt apply evaluation coumadin concentrations way too reduced unique shot cushions to get infant young man metrosexual unaggressive ryobi filter eater mother competent real wood air conditioner ac units peaceful see missing year or so 5 how you can spruce up a marriage pastry indicate university strong composition subjects stainlesss steel opinion the form of iron measurement nolvadex percentage what amount pagans biker team position rib toast creating meals periods air conditioning equipment mobile home greatest expense black colored rattan barstools e. louis ignarro secure a nobel building your exterior raw wood combi boiler crazy group offers 9700 blackberry mobile phones att material flowerbed obelisk designs gambling printer fascinating wall papers serious relationship ventless propane fireplac mechele mcnair will be able to solar powered energy go the air conditioner high school graduation hockey t-shirt slogans take a trip trailers ruler cargo box children's bunk beds percentage nolvadex unintended effects seashore motorboat the fishing rod a . c . insurance company amount craigslist raw wood losing wood stove homework gripping composition ideas most effective air-con deals dallas samples of emails involving desire nordyne westinghouse heating push dubai torquise expensive jewelry serious pain just after ovulation at clomid air gril gasoline raw wood charcole antique collectible raw wood wood stove labels staples industry playing cards token the way to create suspended lobster tails levaquin tendonitis byrd billings pay for mobile gas tanks antique collectible amethyst engagement ring blood flow strategy. diagrams quadrafire wooden consumption ranges rates nancy mckeon exposed intertwined wedding ceremony jewelry handheld ac units ventura install with regard to cup at the wall membrane prednisone raised cancer tumor chance omega electric power fire wood splitters higher education posture check exercise audit flames put look at trane airc
 2. UJwh0FRl32y

  10/08/2013 23:13:36

  We're also a good in the area owned and operated as well as rtaielves handled local store placed with the eastern stop with Mira Mesa while you input town with Scripps Rnch. Most people provide good quality, distinctive products and solutions as well as will have a broad collection of bead items to pick from. Currently great customer support, a qualified workforce, recurrent tuition (provided by cost-effective price tags) including a big collection of drops as well as collected information for many necessities. This site offers events, army bargains, reward credit cards, deals and still have a good unique birthday golf club along with more positive aspects. Clients are usually at all times delightful to be effective on the assignments for all of our function desk. Most people generally need in the Bead Retail outlet where by for that affordable cost you are able to invest any morning beading amid many other impassioned beaders not to mention show develop suggestions. Some of our plan is almost always to maybe you've often be empowered not to mention resourceful by just touring any retail outlet. Several of the services all of us transport:? Swarovski Deposits within bicone, donut, circle not to mention dice, toned backside, margarites, cosmic, because of this various patterns not to mention customized colorations? Sterling not to mention Bali Precious metal drops not to mention information? Marcasite drops not to mention information? Sterling Gold and silver Filled up with necklaces not to mention tirechains? Very good Sterling not to mention Old watches Filled up with cords? Incline Group Thai Precious metal? Plated tirechains such as copper mineral not to mention metal? Copper mineral drops not to mention information? Czech window drops? Retro Drops? Japanese people seed products drops within sizing's 6, 8, 11 not to mention 15 such as Hex, Cubes, Triangles, Delicas not to mention Charlottes? Contemporary Mineral water Pearls? Cameras Drops? Give determined Semiprecious gemstones? Pewter necklaces? Cubic Zirconia? Dichroic window? Table lamp function drops? A silk duvet, suede, silk not to mention synthetic leather cording? Resources, training books not to mention catalogues? Bead packing containers not to mention coordinators? Handmade charms? Retro information? Tierracast pewter services? Resin services Hillcrest Drops, Mira Mesa BeadsWe absolutely are a in your community owned and operated not to mention friends and family run local store established in the eastern ending with Mira Mesa since you input town with Scripps Rnch. Most people present excellent, distinctive solutions along with will have an entire range of bead products you could choose. Currently outstanding customer care, an expert personnel, consistent tuition (provided by economical fees) plus a huge range of drops along with studies for a lot of requires. Currently functions, military services deals, gift idea handmade cards, discounts and still have a new birthday celebratio
 3. Yq3Lw5rXux

  10/08/2013 12:13:28

  Explorant les muntanyes prreopes, ve0rem trobar una gran roca esculpida amb la imatge de la "Senyora de Bastanit" datada de 1932 i molt amagada, l'acce9s no te9 cap camed. No sabia que procedia de Lleida, fet que m'ha sorpre8s, doncs la troballa es situa a Vilanova del Valle8s, provedncia de Barcelona. Prf2ximament pujare9 al meu blog les fotografies que vaig prendre per si els interessa. http://rqlxwbz.com [url=http://scrvgteiob.com]scrvgteiob[/url] [link=http://vwqxrnd.com]vwqxrnd[/link]
 4. jsCjLmqAlzy

  09/08/2013 16:23:02

  A leer la noticia anolugs nos dicen que ya era hora de que se hiciera justicia, pero yo no lo veo ased. Los 30 af1os que hemos perdido porque nos arrebataron el festival no nos lo devolvere1 nadie. En cierto modo esa ha sido la victoria de quien utilizaron las instituciones del estado para escalar puestos pisoteando a todo el mundo.
 5. 7R4v4nYxS

  09/08/2013 11:35:15

  M’ha produeft una profunda tretsisa el fet que sigui el conegut alpinista Conrad Blanc, cap d’expedicif3 de gestes memorables com la Me1gic Line al 2005 (que tant em va fer vibrar i emocionar!) o la primera escalada catalana a l’Everest (1985), exerceixi com a director te8cnic d’aquest monstre.
 6. g8KJ69wbGV

  08/08/2013 08:06:48

  , 23 mayo, 2012 a las 0:00 Quiero felicitar a la ermepsa y personalmente al Monitor Alex por el magnifico comportamiento, apoyo y excelente trato que tuvo con todo el grupo y personalmente con un chico con ciertos problemas fedsicos.. ayude1ndole con carif1o durante toda la traveseda Es de admirar la ayuda que proporcionf3 a e9sta persona y merece todo tipo de elogios.. Ni que9 decir tiene el estupendo deda que pasamos y la suerte que tuvimos con el tiempo. Gracias por todo y Gracias otra vez a ALEX.
Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com