Etapes

Full de Ruta

8.Montsegur a Foix en BTT: Terra de castells

En bicicleta / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Desnivell pujada

+1100m

Desnivell baixada

-1600m

Distància

37km

Dificultat

Dificultat física 4/5 Dificultat tècnica 5/5 Ciclabilitat 98%
DescripcióJornada final que serà un autèntic regal per aquells ciclistes més preparats i tècnics, amb la visita opcional al castell de Rocafixade i sopar a Foix per acabar d’arrodonir una jornada èpica, especialment si heu completat el gran repte del Camí dels Bons Homes BTT.


Arribats en aquest punt, els que porteu diverses jornades sobre la bicicleta tindreu molt clar que el Camí dels Bons Homes BTT no té res a veure amb una passejada amb btt. Aquesta última etapa torna a ser un clar exemple de ruta que cal anar-se treballant poc a poc, i la pujada a la base del castell de Montsegur només començar (per un itinerari diferent al que es recomana fer caminant) ens ho torna a recordar.


Passada l’entrada al recinte del castell deixem definitivament el G.T. Ariege Pyrenees que ens ha acompanyat durant la major part de les dues darreres etapes, per endinsar-nos en un sender fabulós i una mica tècnic, en ombra i seguint el curs d’una riera que, amb l’excepció d’un tram curt de carretera, en acosta fins a Montferrier.


La sortida de Montferrier la fem per un sender empedrat i vertical, difícil de pedalar a l’inici, i que es va fent més assequible conforme agafa alçada, creuant la carretera diverses vegades.

L’alternativa tècnicament fàcil a aquest tram la trobem per la carretera que va a Freychenet pel Col de la Lauze i que va topant amb el sender original.

En aquesta mateixa carretera acabarem arribant pel sender, però l’abandonarem definitivament al cap de 50 metres per entrar en una curta pista que en durà fins al següent tram de descens: un altre sender tècnic i a la ombra, amb un inici una mica estrany per la llera d’una mena de riera seca, que ràpidament es fa més evident i ens acosta fins a Conte (font abans del poble).


Per agafar el següent tram haurem de creuar la carretera principal (D117) per endinsar-nos un altre cop al bosc en un altre tram de pujada forta i més tard, baixada igualment tècnica però preciosa (atenció, aquest tram després de pluges pot estar en mal estat).

Tot seguit farem un tram d’asfalt i pista en bon estat fins al monument a la batalla de Rocafixada (Roquefixade), per acabar baixant al poble de Rocafixada i passar per la base del seu castell.

Un altre sender tècnic (aquest cop descobert i amb bones vistes) ens conduirà fins al tranquil poble de Leychert.


L’últim tram de la ruta és una combinació de camins i pistes fàcils tècnicament (tot i que alguns trams son durs físicament) i alguns senders verticals en descens que ens conduiran fins a Montgailhard.

Aquest és temporalment el punt final de la ruta mentre no es resolgui la problemàtica que impedeix al GR-107 recuperar el seu traçat original fins a Foix.

Des de Montgailhard fins a Foix, quedaran tant sols 4km d’asfalt, algun d’ells per carril bici.
 

VEURE TOTEnvia per Email Imprimir

SERVEIS DE L'ETAPA

A l'inici

Al final

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com