Etapes

Full de Ruta

Etapa 5_Variant: De Porta a Mérens-les-Vals (per la vall de l’Ariège): El Puymorens, terra de contrastos:

A peu / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Desnivell pujada

635 m

Desnivell baixada

1.059 m

Desnivell acumulada

1.694 m

Distància

21,2 km

Duració

5h 41min

Dificultat

Difícil
Descripció


Observacions


A partir del km 10, aquesta variant de l’etapa segueix un traçat més suau i menys tècnic, sense anar a buscar l’alta muntanya de Besines, sinó que baixa a l’Hospitalet près Andorre i arriba a Mérens les Vals passant per la Vall de l’Ariege, un traçat molt més planer.


Aqui tens adjunt el track de només el tram de la variant, la resta de l'itinerari és com el track principal del GR 107 

 

Descripció

 

0,0 Km (1.513 m) Porta. Si s’ha entrat a la població, cal tornar al túnel que passa per sota de la via del tren, per la qual cosa es creua la carretera N-20, es passa pel túnel esmentat i es preen el camí asfaltat cap a la dreta. 2 min més tard (200 m), un camí asfaltat que ve de sota la via del tren creua el GR. No s’ha de travessar la via, es continua recte i es deixa aquest camí a la dreta. El camí va seguint un bon tros entre la via de l’SCNF i el Riu Querol. Als 12 min (900 m) es deixa el camí ample i es va cap a l’esquerra vers un pont que creua el riu Querol. La ruta continua per l’altre costat del riu.


1,6 Km (1.560 m), 25 min. Just davant de la boca sud del túnel de Puymorens el camí, es divideix en dos. Se segueix sempre el de l’esquerra, que va amunt. 2 min més tard hi ha una bifurcació amb un pal indicador en el punt de confluència amb el GR 7; el GR 107, juntament amb el primer, va cap a l’esquerra i amunt.


2,1 Km (1.628 m), 37 min. Bifurcació després d’un pujada molt forta, al davant del castell de la Torre Cerdana i de dues línies d’alta tensió, el camí s’acaba sobtadament. Cal girar bruscament a l’esquerra i endinsar-se al bosc per un corriol, pocs metres més endavant hi ha una bifurcació on el GR passa entre dos marges de pedra, quan s’arriba a un encreuament de corriols.  Cal seguir el camí entre els marges de pedra tot deixant el que surt per l’esquerra.


2,7 km (1.672 m), 48 min, Estació d’Esquí de Porté-Puymorens. El GR creua el traçat d’un telearrossegador, això comporta certa dificultat per seguir aquest camí en plena temporada d’esquí. Poc després es creua el Rec de Pimorent. Uns 100 m més endavant creua una pista d’esquí i el camí es continua enfilant per una zona força oberta.


3.6 Km (1.775 m), 1 h 7 min Es creua la carretera un que puja a dalt el coll de Puymorens un primer cop. El camí puja més directa retallant el traçat de la carretera que caldrà tornar a creuar més endavant.


4,5 km (1.915 m) 1h 30 min, Coll de Puymorens. Aquí hi ha un gran pàrquing que cal creuar i alguns edificis de l’estació. Es travessa la carretera N-20 per continuar per l’altre costat. A la dreta de la carretera (direcció nord) surt la pista que cal seguir.


5.6 km (1.956 m), 1 h 47 min, Rec d’Engràcies. La pista creua un petit pont. 3 min després hi ha una cruïlla on el camí principal gira cap a la dreta i va amunt, però el GR continua enfilant-se per la pista de l’esquerra.


6.6 km (2.043 m), 2 h 06 min. Bifurcació on es deixa la pista principal, que a amunt per la dreta i s’agafa un camí lateral, per l’esquerra, que comença amb un traçat clarament descendent. Hi ha unes bones vistes panoràmiques. Més endavant cal seguir el camí de l’esquerra, que porta fins al fons de la vall de l’Hospitalet


8.3 Km (1.794m), 2 h 34 min. El camí creua un tub que baixa de l’est, és un aqüeducte que porta l’aigua a l’estació de l’Hospitalet. Pocs metres més endavant el camí comença a davallar seguint unes marrades. Hi ha una petita borda a l’esquerra del corriol, es troba una caseta es pot utilitzar com a refugi d’emergència.


10 Km (1.596 m), 3 h. Bifurcació. Aquí aquesta variant es separa del traçat principal que s’enfla cap a Besines i baixa cap a l’Hospitalet pres Andorre per seguir la Variant de la Vall del Riu Ariege. Cal seguir doncs el corriol de l’esquerra que baixa cap al sud oest. En 5 min cal estar al cas que el camí deixa el principal per agafar un corriol a la dreta que baixa a la carretera.


10,7 Km (1.182 m), 3 h 10 min, Carretera N-22. El corriol desemboca a la carretera que cal creuar perpendicularment i seguir el corriol avall.


11,2 km (1.437 m), 3 h 18 min, L’Hospitalet  près  Andorre. Es baixa per unes escales i s’arriba al primer carrer asfaltat ja al nucli de l’Hospitalet près Andorre. Es travessen la carretera que puja a Andorra i les vies de l’SCNF pel pas soterrat i es surt en una rotonda que cal creuar i anar cap a un carrer asfaltat ja als afores.


11.7 km (1.415 m), 3 h 25 min. Just davant de l’última casa, es creua l’Ariege per un pont i es continua pel costat del camp de futbol, al fons comença el camí que cal seguir. És un camí a trams amb paret de pedra seca, amb un ferm una mica irregular que farà treballar els turmells.


13,1 Km (1.350m), 3 h 43 min. Font "Eau du Pedourres". Font a peu de camí.

15 Km (1.279 m), 3 h 56 min. Pista de terra. Els últims metres el camí s’ha fet més ample i aquí ja es converteix en una pista. Pocs metres més endavant creua la via del tren en dues ocasions.


16,7 Km (1.168 m), 4 h 32 min. Bordes d’en Haut Aquí la pista es asfaltada, però de seguida es deixa (300m) , continuant per una de terra, que segueix pel marge esquerra del riu. Uns 15 minuts més endavant, trobarem de nou Bordes i un pont que si es seguís a la dreta, enllaça amb la carretera N-20. El Gr però continua recta per la pista.

18,7 Km (1.105m), 4h 58 min. Uns metres abans del Càmping la pista és asfaltada ja  fins arribar a les primeres cases de Mérens les Vals


20,2 Km (1.057 m) 5 h 19 min, Mérens-les-Vals. Hi ha un pal indicador en un pont de pedra –vell i estret- sobre el riu Ariège. Passat el pont hi ha la carretera i la resta del poble amb l’ajuntament, l’església, etc. Al llarg de la carretera s’aglutinen els restaurants i les botigues.

Per seguir fins l’enllaç amb el traçat principal de l’etapa que passa per Besines i on comença la següent etapa és una mica més amunt, a la Village d’en Haut , caldrà continuar per la calçada empedrada que puja seguint el riu de Nabre, pel seu marge dret. Si tenim l’allotjament a l’Alberg du Nabre, també caldrà seguir aquest camí.


21,2 km (1.052 m) 5 h 41 min, Village d’en Haut


VEURE TOTEnvia per Email Imprimir


SERVEIS DE L'ETAPA

A l'inici

Al final

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com