Etapes

Full de Ruta

Etapa 6: De Mérens-les-Vals a Orlú: Un coll i dos pobles

A peu / Descripció de les etapes


Desplaçant el punter a través del l'àrea de color del gràfic de desnivell veuràs la corresponent ubicació en el mapa superior. Si fas clic en qualsevol dels marges de la corba, obtindràs l'altitud exacta.


Desnivell pujada

609 m

Desnivell baixada

954 m

Desnivell acumulada

1.563 m

Distància

17,3 Km

Duració

4 h i 45 min

Dificultat

Difícil
DescripcióObservacions

A Coll de Joux  hi ha una cabana que en cas de necessitat pot fer d’aixopluc.

Un cop arribats hi ha l’opció de desviar-se a Ax-les-Thermes a 4 km, on hi ha diverses possibilitats d'allotjament, restauració i  termalisme. En aquest  cas, cal seguir els camins senyalitzats com a GRP (senyals vermells i grocs).Descripció

Si estem allotjats a Mérens-les-Vals caldrà retornar fins on es va deixar el GR, a l’alçada de Vives. Caldrà doncs seguir la calçada empedrada que puja seguint el riu de Nabre, pel seu marge dret, passant pel lateral esquerra de l’església romànica de Vives i es continuant amunt, fins arribar a la cruïlla prop d’uns vells safareigs públics i on hi ha el pont per on arriba l’etapa anterior.


0 Km (1.179 m), Pont sobre el riu le Nabre, Vives. Cal seguir amunt seguint el curs delriu de Sant Toret, per una pista inicialment asfaltada però de seguida es converteix en una pista de terra. En 12 min s’acaba la pista i cal continuar pel corriol a l’esquerra que anirà guanyant alçada i també uns bones vistes sobre Mérens-les-Vals.


0,7 Km (1.256 m), 20 min. Bifurcació on el camí fa una forta pujada i descriu un revolt pronunciat a la dreta que cal seguir i continuar pujant pel vessant pelat. En uns metres el corriol puja per un pendent fort, de sobte s’entra en una petita arbreda.


1,9 Km (1.533 m) 58 min, Bordes de Coual. Casa habitada amb una vista magnífica de la vall. Uns metres més endavant cal deixar un corriol a l’esquerra i continuar pujant recte.


2.5 Km (1.632 m), 1h 14 min. Cruïlla d’indicadors, on el camí desemboca en una gran pista forestal. La vista és esplèndida. El GR va cap a la dreta i amunt, tot seguin els indicadors de fusta que hi ha en aquesta cruïlla que marquen Jos /Orlú / Orgeix.


3.4 km (1.707m), 1h 31 min. A continuació es troba una bifurcació en un pronunciat revolt, deixant primer una pista a l’esquerra, i en el revolt deixant la pista principal i continuant cap al nord est per una pista més secundària que mica en mica va entrant al frondós bosc.


4,8 Km (1.775 m) 1 h 54 min, Serrat de Larguis. Cota màxima amb un pi esplèndid, des del pi cal continuar pel mig d’un pla en direcció N per un lloc allargat que planeja una mica. Un cop creuat tot el prat, s’arriba de nou a un àrea d’avets, el GR gira bruscament a l’esquerra i s’endinsa per un corriol al bosc.


5,4 Km (1.701 m), 2 h 3 min. Coll de Joux. És un gran prat amb una cabana al un costat. Vistes esplèndides a ambdues valls. Cal seguir el corriol que continua en direcció est, vers el bosc que hi ha un xic més avall de la caseta. En un arbre al començament del bosc hi ha indicadors. De seguida el camí s’eixampla i es converteix en una pista forestal en mig de l’avetosam, una baixada en ziga-zagues llarga i a trams pronunciada.


11 Km (1.309 m), 3 h 18 min. Cabane du Ressec du Bas, a peu de la pista després de fer un gir de 90º es troba aquesta cabana privada. A partir d’aquí la pista  fa una llarga recta fins a trobar una altra cabana, en una cruïlla de pistes. Cal seguir per la pavimentada recta (a trams serà pavimentada i a trams de terra).


14,5 (991 m), 4 h, 7 min. Bifurcació de pistes. Després d’un altre tram amb revolts pronunciats, trobem una gran bifurcació de pistes. Cal continuar descendint seguirn la pista recta que va cap a l’est.

Aquí hi ha la opció d’arribar-se de seguir aquesta pista foresta fins a Orgeix (830 m), on hi ha accés fins a Ax-les-Thermes (a uns 4 Km per carrerera a partir d’Orgeix).


16,3 Km (837 m), 4 h 32 min. Uns 100 m abans d’arribar al riu l’Oriège, es troba una nova bifurcació de pistes. Cal seguir per la de la dreta que ja porta de forma planera, seguint el curs del riu, fins a Orlú.


17,3 Km (844 m), 4 h 45 min. Un cop creuat el Pont s’arriba al centre d’Orlú.


 

VEURE TOTEnvia per Email Imprimir


SERVEIS DE L'ETAPA

Comentaris

Explica'ns què t'ha semblat aquesta etapa?

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com