Notícies

Notícies

28 de febrer de 2022

Millora i canvis de traçat del GR 107 de les etapes franceses i alguna berguedana!


Camí dels Bons Homes a peu

Camí dels Bons Homes a peuUs  volem explicar que s'ha fet  una revisió exhaustiva de tot  recorregut  del Camí dels Bons Homes, GR 107, a la banda de l'Arieja, i les 6 variants existents, prioritzant  els camins històrics i l’existència d’allotjaments per senderistes.


Per prendre les decisions relatives a les variants i a la millora del recorregut en general,  es van reunir les 5 entitats franceses implicades: Conséil General  de l’Ariège (CG09), l’Agence de Dévéloppement Touristique de l'Ariège, la CDR09,  la  Fédération Française de la Randonnée Pédestre,i la Communauté de Communes Haute Ariège) i  van consensuar  que calia un canvi en tres de les seves etapes.

 

A continuació us expliquem els canvis realitzats i aquí a la web trobaràs  els tracks i  descripcions de les etapes actualitzades tenint en compte aquesta nova revisió de la travessa!


  • Etapa 2: De Gósol a Bagà: Des del PNCM a l'alçada de Gisclareny, s’ha condicionat un camí molt agradable que va des de  La Salle Natura  fins  a Bagà i que evita la pista no gaire agradable pels senderistes a l’estiu per l’accés motoritzat que hi té . El camí està molt ben condicionat  amb passeres, baranes, esgraons, cosa que fa que els senderistes tinguin una experiència agradable. 
  • Etapa 5: De Porta a Mérens pel Coll de les Béssines. El recorregut principal  del GR 107 serà la per la Vall de les Béssines que fins ara  havia estat  una variant de muntanya, passant per la Portella de les Bessines i amb el Refugi com allotjament.   La Vall de l’Ariège per on passava abans, ara  passa a ser una variant hivernal del CBH a peu marcada amb groc (no com a GR)  i és el recorregut recomanat per BTTs.
  • Etapa 6 : De Mérens les Vals a Orlú:  L’etapa  que abans anava de Meréns a Orgeix canvia en l’ultim tram passat Col de Joux, anant cap a  Orlú, així serà l’etapa Mérens- Orlú tan per a peu com per BTT.  A Orgeix no era possible oferir allotjament per senderistes, per tant es despinta com a GR 107 tot i que es conserva amb pintura gorga.
  • Etapa 7:D'Orlú a Comús:  En conseqüència del canvi a la darrera etapa, l’etapa 7 anirà   d’Orlú a Comus, passant pel coll d'Osque.

 

 Envia per Email Imprimir

Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com