Notícies

Notícies

20 de desembre de 2013

Us presentem el Camí de l'últim càtar! "D'aquí 700 anys el llaurer reverdirà".


Recreació fotografica d'en Guilhem Belibasta al Pla de Boet

Recreació fotografica d'en Guilhem Belibasta al Pla de Boet


Això es el que va dir Guilhem Belibasta abans de la seva execució, i just ara, 700 anys després, us presentem El Camí de l'últim Càtar. 


El Camí de l’Últim Càtar recorre les últimes petjades de Guilhem Belibasta. Es tracta d'un itinerari transfronterer, que genera un bucle perfecte amb el Camí dels Bons Homes.


La ruta discorre entre Bagà (Berguedà) i Tarascon d’Arièja (Arieja), seguint un traçat en certa manera paral·lel al Camí dels Bons Homes. El traçat travessa els entorns pirinencs on es van moure bona part dels càtars refugiats a Catalunya, en concret, recrea el darrer viatge de Guilhem Belibasta, l'últim perfecte càtar conegut, nascut a Cubièra i mort a Vila-roja del Termenès, poblacions situades dins de l’actual regió francesa de Llenguadoc-Rosselló.


Des de Tarascon es pot optar per enllaçar la Ruta de l’Últim Càtar amb el Camí dels Bons Homes, provinent de Foix o de Berga, a Montferrièr. Es fa passant per Arnave, el coll de Trocador i Croquièr (itinerari senyalitzat).


El recorregut entre Bagà i Tarascon d’Arièja s'ha dividit en deu etapes, al començament i final de les quals sempre és possible trobar allotjament i serveis mínims de restauració i comerç.


Per més informació:

- la descripció de la ruta sencera

- sobre les etapes, el desnivell. els tracks GPS, els serveis, etc.

- sobre el context històric que envolta el recorregut 


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 822 15 00
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com