Notícies

Notícies

12 de juliol de 2019

Vine al XXIV Festival Càtar del Pirineu Català i descobreix el bon home o la bona dona que portes dins! Del 14 de juliol al 6 de setembre 2019


Festival Càtar  al Pirineu Català 2019

Festival Càtar al Pirineu Català 2019


Una excel·lent oportunitat per endinsar-nos en la nostra història, conèixer de més a prop el catarisme  i el que va significar per als països on va ser predicat, descobrir el territori, paisatges  i camins que els càtars catalans van contemplar durant la seva vida amb el Festival càtar al Pirineu Català.

 

 Durant l'estiu des del 14 de juliol al 6 de setembre podràs gaudir d'una completa programació  d'activitats relacionats amb l'època medieval  i el catarisme  recorrent els pobles  de les cinc comarques per on passa el Camí dels Bons Homes: Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà i Solsonès.


Concerts de Trobadors , danses i poesia medieval, Mercats i demostracions d'oficis de l'edat mitjana, Excursions pel Camí dels Bons Homes, Tallers d'elaboracions artesanals, Visites teatralitzades, cercaviles, Xerrades sobre la temàtica medieval, Marxa nòrdica amb lluna plena, Tallers de Pintura de l'art romànic, Fantashistory, Foc Inquisitorial, i molta animació!!


Tens la informació detallada a la nostra Agenda


 Qui eren els Bons Homes??

Els bons homes o càtars van ser els els “indignats” medievals,  als segles XII i XIII  aquest moviment dissident es va estendre per amplis territoris d'Occitània, on va tenir la seva màxima puixança.

 

El seu esperit crític els va enfrontar amb l’Església Catòlica de Roma, rebutjaven el materialisme,la guerra i els valors feudals. Volien tornar a l’austeritat, a guanyar-se la vida fent d’artesans, de mercaders, de pagesos... Cercaven la puresa dels aliments. Refusaven un Déu jutge, una fe basada en la por i el càstig. Creien en una religió positiva i oberta.

La Natura, el Camí, era el seu espai per predicar.

 

Segurament, centenars d’anys després, descobrirem   que compartim més valors dels que ens pensem!!

 


Descarrega't el programa  al final d'aquesta pàgina!

 


 

 

 Envia per Email Imprimir


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com