Notícies

Notícies

1 de juliol de 2021

Participa a projecte Melhorament per explorar els efectes del Camí a la salut integral!


Melhorament

Melhorament


Presentació del projecte  

El Melhorament era el ritual del catarisme amb el qual els Bons Homes i les Bones Dones demanaven consell per millorar, refermaven la seva fidelitat amb els dogmes càtars i era alhora una forma de salutació.


Amb el projecte  MELHORAMENT, volem identificar aspectes clau per cultivar el benestar emocional, mental i espiritual, per ajudar a MILLORAR la nostra salut de manera integral, la qualitat i la plenitud de vida, i contribuir també a la consciència mediambiental

  

Què busquem?

150 bons homes i bones dones que facin el Camí dels Bons Homes i ens vulguin ajudar participant en l’estudi.

A més de participar en un projecte pioner al Pirineu i col·laborar amb la ciència, participar pot tenir encara més recompensa!! 


Com participar?

Cada participant haurà d’omplir qüestionaris breus en 3 moments temporals: 

1 Abans de començar el CBH (durant la setmana anterior)

2 En acabar el CBH (el mateix dia o l’endemà)

3 Al cap d’un mes


El qüestionari consta de diferents parts, algunes només s’han d’omplir abans de fer el CBH i algunes després de fer-lo. La primera part inclou preguntes de caràcter sociodemogràfic i manera de ser que només cal omplir abans de fer el camí. Les altres parts consten de preguntes sobre salut general, beneficis emocionals i psicològics de fer el camí i conscienciació mediambiental. Algunes només s’han d’omplir després de fer el CBH.


Un cop hagis fet el primer qüestionari i hagis començat a caminar, rebràs recordatoris per fer el segon i tercer qüestionari segons el dia que comencis  aquí deixem l’enllaç per començar!  

 

Versió castellana del qüestionari aquí!


Recompenses per la participació

-          Formar part d’un projecte pioner

-          Col·laborar amb la ciència

-          Contribuir al benestar de les persones

-          Cada participant tindrà un petit regal d'agraïment a la seva participació

-          Entrar en un sorteig que inclou de regals al Camí dels Bons HOmes :

             

Premis:

- 10 Guies de Senderisme  A peu per camins de càtars. 14 excursions i passajedes. Editorial Arola. Autors: Montse Subirana  i Rafael López Monné 


- 5 LLibres de La Cuina al temps dels bons homes. Editorial Altaïr. Autors Toni Massanés i Karina Behar


- 5 Mapes del Camí dels Bons Homes 1:50.000


- 1 Nit + Esmorzar al Refugi Vents del Cadí a Gisclareny


- 1 nit d'allotjament fins a 2 persones al Cerdanya Ecoresort &Spa de Prullans . Podràs triar entre habitació, apartament o bungalow  (no en  vacances, pont ni mes de febrer)


- 4 sessions de Ioga integral al Centre de Ioga a El Buit  de Puig-reig


- 1 dia de regal de una  sortida guiada   una etapa del Camí dels Bons Homes guiada per la Sílvia Rovira  ( pot ser o bé sortida d'un dia, com un dia de cap de setmana) 


 

Estiguis atent perquè més endavant anunciarem  la data del Sorteig!!

 

 Camí dels Bons Homes_ sortida de sol

Qui som?

Comitè assessor/equip tècnic

 

Montse Subirana Malaret

Investigadora principal del projecte Melhorament. És Doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB), psicòloga sanitària, investigadora del GEAV (grup de recerca consolidat SGR 1140) i col·labora amb institucions públiques implicades en el tractament i la prevenció de la delinqüència. Docent de la UB i la UOC, compta amb diverses publicacions i participacions en congresos nacionals i internacionals. Més detalls a http://www.ub.edu/geav/ És també Diplomada en Turisme, Postgraduada en Gestió i Desenvolupament d’activitats d’oci i Turisme per la UB  i Tècnica d’Esports d’Hivern. Autora publicada de més de 15 llibres i contes de temàtica diversa (narrativa de viatges, ficció, ). Ha publicat més de 20 articles i treballs sobre etnografia i patrimoni i ha estat guardonada amb diverses mencions literàries. Més detalls a https://www.escriptors.cat/autors/subiranam

 

Albert Feliu Soler

El Dr. Albert Feliu és psicòleg sanitari, biòleg i professor lector Serra Húnter de el Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona. És també membre del grup AGORA d'investigació psicològica en fibromiàlgia i dolor crònic (SGR 667). Ha publicat més de 60 articles sobre eficàcia clínica, cost-utilitat i mecanismes neuobiològics associats a les teràpies de tipus cognitiu-conductual en poblacions psiquiàtriques i en dolor crònic així com nombrosos estudis de tipus psicomètric. Una de les seves línies d'investigació es centra en l'estudi dels efectes sobre la salut d'experiències realitzades en contextos naturals (p.ex. el Camí de Sant Jaume).

Més detall sobre l'investigador a: https://www.researchgate.net/profile/Albert-Feliu-Soler / https://www.linkedin.com/in/albert-feliu-soler-61574515/

 

Ana Martínez Catena

Doctora en Psicologia i Llicenciada en Criminologia. És professora lectora a la Universitat de Barcelona on forma part del grup d'Estudis Avançats en Violència (grup de recerca consolidat SGR 1140). També ha estat ha estat coordinadora del Servei d'Acompayament Post-penitenciari a l’Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS) del 2018 al 2019. Ha col·laborat com a docent en d'altres centres universitaris com la UPF o la UOC. Ha participat en més d'11 projectes de recerca relacionats principalment amb temes de prevenció i tractament de la delinqüència i participat en nombrosos congressos i seminaris al respecte. Les seves principals publicacions giren entorn al tractament dels agressors sexuals i el suport a les víctimes de violència masclista. Més detalls a http://www.ub.edu/geav/

 

Alexandre Miró Pastó

Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada per les Universitats de Girona i Barcelona. Ha participat en més de 20 projectes de recerca i conservació d’hàbitats naturals i urbans, sobre els quals ha publicat 16 articles científics, 5 articles divulgatius, un llibre i 80 comunicacions presentades en 27 congressos internacionals i nacionals. La seva recerca de doctorat ha rebut el premi a la millor tesi de la Península Ibèrica en limnologia del bienni 2016-2017. 

Els seus interessos i línies d'investigació actuals inclouen l’estudi de la igualtat d’accés al patrimoni natural i el paper que els ecosistemes poden tenir per al benestar i la salut de les persones.

Més detalls a: https://www.researchgate.net/profile/Alexandre-Miro

 

Karina Behar Murillas

Llicenciada en biologia  (UAB), postgraduada en Eco-turisme  i  ha dedicat gran part de la seva vida  al desenvolupament del turisme de Natura, dinamització turística dels territoris de muntanya i  a la gestió de la cooperació transfronterera en  àmbit de turisme. Forma part de l’equip de Turisme de l’Agència  del Berguedà , especialitzada en  l’acompanyament de les empreses turístiques amb diferents programes . Gestiona i dinamitza la travessa del Camí dels Bons Homes vetllant pel manteniment dels camins , la promoció   i la qualitat dels seus productes. www.camidelsbonshomes.com

 

 

Aquest projecte ha estat aprovat pel COMITÈ DE BIOÈTICA DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA  i es  troba en el marco del proyecto NATTUR de la cooperació europea POCTEFA.

 

Anonimat i privacitat de les dades

 

D’acord el que estableix la legislació de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals), l'informem que les seves dades seran incorporades a un tractament del qual en son corresponsables l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i la Universitat de Barcelona (amb CIF Q0818001J i domicili a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585 -08007 Barcelona).


La finalitat d’aquest tractament és portar a terme l’estudi en el qual vostè està participant al completar el present formulari. Per a més informació consulti la política de privacitat dels corresponsables de tractament.


D’altra banda, aquesta recerca s’adhereix als principis de la Declaració de Hèlsinki de 2013 sobre recerca així com la Declaració Universal de Bioètica i Drets Humans de la UNESCO de 2005.


Així mateix s’informa de la possibilitat d’exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió i la resta dels seus drets mitjançant la remissió d’un escrit a qualsevol de les següents adreces:

  • Agència de Desenvolupament del Berguedà. Plaça de Sant Joan nº 16 08600 – Berga (Barcelona) o per correu electrònic a: dpd@adbergueda.cat
  • UNIVERSITAT DE BARCELONA, Travessera de les Corts, 131-159, Pavelló Rosa, 08028 - Barcelona, o per correu electrònic a protecciodedades@ub.edu

Estem molt agraïdes que vulguis participar en aquest projecte tan especial per nosaltres , el Melhorament! Aquí  l’enllaç per començar  i  omplir el primer questionari!  

 

Sortida de sol a Montsegur


Acció realitzada pel servei de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà  i cofinançada pel fons FEDER Programa Interreg V-A España Francia Andorra (POCTEFA 2014-2020) amb el projecte NATTUR (EFA 146/16)

 

Logo ADB/BTF

 

Logo NATTURLogo POCTEFA Interreg                                      


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com