Notícies

Notícies

24 de maig de 2022

Cloenda del Projecte transfronterer de cooperació NATTUR-POCTEFA


Cloenda projecte NATTUR POCTEFA

Cloenda projecte NATTUR POCTEFA


Avui al Parc de la Prehistòria de Tarascon  culminem una gran etapa de la cooperació transfronterera marcada pel projecte NATTUR-POCTEFA,  amb el qual el turisme  actiu a la Natura ha estat l'eix de desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya pirinencs transfronterers com és el  cas del Berguedà i Arièja.El NATTUR, iniciat el mes de gener de 2018, NATTUR és un projecte de cooperació transfronterera que reuneix agents del Berguedà, Girona i l’Ariège, que han apostat per basar el seu desenvolupament en el turisme, en particular en el Turisme actiu de Natura.


Aquest projecte és finançat en un 65% pels fons europeus FEDER en el marc del programa de cooperació transfronterera Espanya França Andorra POCTEFA. Es tracta de combinar la preservació i la valorització del patrimoni natural i cultural a través de l’activitat turística en benefici de les zones pirinenques de muntanya.


El nostre objectiu  ha estat crear les condicions necessàries per al desenvolupament d’activitats a l’aire lliure perquè aquests territoris siguin espais protegits i vius alhora i per treballar per l'harmonització  i millora transfronterera del Camí dels Bons Homes, itinerari que ha estat  en definitiva el  fil conductor del projecte.


Per conèixer el balanç del projecte NATTUR, els resultats, aprenentatges  i perspectives  de futur, que hem realityzat entre tots els socis  et convidem a llegir aquest interessant article que ho explica 


Ahir  va ser una jornada molt interessant a més de fer balanç del projecte, es van organitzar dues taules rodones en les que es van debatre temes d'interès comú pels agents del Pirineu, com  van ser per una banda,  l'adaptació i gestió de la'ctivitat turística en una perspectiva de transició  i   per un altra les perspectives de futur de la cooperació.

 

 

Presentació cloenda NATTUR


PROGRAMME
A partir de 9h00 : Accueil.


9h30 : Ouverture de la journée par les représentants du partenariat :
. Christine Téqui – Présidente du Conseil Départemental de l’Ariège (CD09)
. Cécile Fabre – Vice-Présidente déléguée à la valorisation de la recherche au sein de l’Université Toulouse Jean-Jaurès (UT2J)
. Lluis Vall Carrillo – Président de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) – en visio-conférence
. Joaquim Majo Fernandez – Doyen de la faculté de tourisme à l’Universitat de Girona (UdG)
. Alain Toméo – Président de l’Agence de Développement Touristique d’Ariège Pyrénées (ADT09)


10h : Présentation des résultats du projet :
. Renforcement de la compétitivité des itinéraires touristiques transfrontaliers (ADB).
. Développement d’une offre touristique durable autour des pratiques liées aux activités de pleine nature (CD09).
. Amélioration de l’offre touristique durable – pour favoriser l’économie, valoriser le patrimoine naturel et optimiser les impacts sur les territoires (ADT09).
. Expérimentation et développement de modèles innovants d’observation territoriale des activités de pleine nature, pour un meilleur pilotage du tourisme, comme vecteur de développement territorial (ISTHIA – UT2J).


11h : Table ronde « Adaptation et gestion de l’activité touristique dans une perspective de transition », en présence de :
. Julien Auray – Responsable Ingénierie – Comité Régional du Tourisme en Provence Alpes Côte d’Azur (en visio-conférence)
. Eduard Llorà i Cullet – Maire de Les Planes d’Hostoles (en visio-conférence)
. Florian Chardon – Directeur du Grand Site du Canigo
. Patrice Vidal – Président de l’Ariégeoise Cyclosportive
. David Prieto – Directeur de l’Ultra Pirineu
. Dominique Thillet – Directeur du pôle 3D (Data, Décision, Destination) – Comité Régional du Tourisme Occitanie (en visio-conférence)


11h45 : Table ronde « Perspectives de la coopération », en présence de :
. Jean-Louis Valls – Directeur de la Communauté de Travail des Pyrénées
. Domitien Détrie – Directeur général de l’Agence des Pyrénées.
. Josep Rodriguez – Responsable de Relations Internationales, Tourisme, Diputacio de Barcelona – Coordinateur de la communauté MED de Tourisme DurableEnvia per Email Imprimir


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com