Notícies

Notícies

3 d'abril de 2023

COM EQUIPAR-TE PER FER SENDERISME A LA PRIMAVERA?


Caminant pel Camí dels Bons Homes

Caminant pel Camí dels Bons HomesS'acosta el bon temps i ve de gust més que mai sortir a caminar per la muntanya i iniciar-se en noves activitats esportives i al medi natural.


Abans de llançar-te a l'aventura, hauràs de conèixer com equipar-te per fer senderisme a la primavera sobretot si vols fer una travessa com la nostra.

Sembla una tasca fàcil, uns pantalons i unes botes, però hi ha materials que ens ajudaran a gaudir més, segons  el grau de dificultat de la ruta.


Quina roba i accesoris portar per fer senderisme de primavera? 

Caminant a la primavera


A la primavera la calor comença a estrènyer, sense arribar a les altes temperatures de l'estiu, però properes. A la muntanya, la temperatura varia en funció de l'alçada i dels factors meteorològics.

És important anar preparats i portar roba de més encara que el clima sembli favorable, per disminuir els riscos que poden causa l'oscil·lació de temperatures i condicions climàtiques. 


La roba és el principal element que protegeix dels canvis de temperatures durant una ruta de senderisme o davant de factors com la pluja, el vent o el fred. Perquè no t'agafi desprevingut, la nostra recomanació és que portis sempre les peces següents:

 • Folre polar. Si és una ruta amb desnivells o alts cims de muntanya, prepara un segon folre polar. Entre el clarejar i el capvespre notaràs les baixes temperatures, fins i tot ho faràs si és una zona molt alta. El folre polar és lleuger en pes davant d'un abric i protegeix de la mateixa manera.
 • Capa de pluja. Les capes de pluja no són el mateix que un impermeable. Aquestes tenen una part de gorra per cobrir el cap i la resta és una capa oberta que protegeix el cos i la motxilla. De manera que la teva motxilla tampoc es calarà i mantindràs fora de perill les peces de roba i objectes que hi guardis.
 • Samarreta. Està bé portar una samarreta de recanvi per substituir la que portes posada si sues molt i baixa la temperatura per no refredar-te o si plou. Evitaràs refredats i altres malalties.
 • Calçat adequat. Per fer senderisme no ens val qualsevol tipus de calçat ni unes sabatilles d'esport. A la primavera és adequat utilitzar una sabatilla de muntanya o bota, , que siguin transpirables.
 • Ulleres de sol. Les ulleres de sol són importants per protegir els teus ulls i caminar per la muntanya gaudint del teu camp total de visió. Quan durant la ruta la claretat o els rajos de sol són molt forts pots quedar-te una mica encegat i les ulleres t'ajudaran a veure millors els  obstacles o pedres.

Materials recomanables per caminar a la primavera


Peguera amb flors

 

 • Motxilla d'uns  28 litres perquè resulti còmoda i tingui prou capacitat de portar tot el que proposem.
 • Cantimplora o ampolla d´aigua, nosaltres som fans de les cantimplores ja que mantenen l´aigua fresca i són respectuoses amb el medi ambient i les pots utilitzar en totes les teves sortides. Com a mínim porta 3 litres daigua.
 • Crema solar per protegir el rostre de la irradiació del sol i evitar cremades a les zones exposades a l'aire lliure.
 • Gorra per protegir el cap davant insolacions.
 • GPS amb els tracks descarregats  per guiar-te si en algun moment de la ruta et perds o despistes del camí principal, i descarregats per si en algun moment no trobes senyal.
 • Bastons, et facilitaran la caminada 

Amb tots aquests materials estaràs preparat/da per sortir a fer la teva ruta durant la primavera i alguns dels materials proposats et serviran per continuar durant l'estiu. Equipa't adequadament i gaudeix de caminar!  


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com