Notícies

Notícies

5 d'abril de 2024

Nova Activitat de Vioguia, sortides d'un dia ! CÀTARS A LES NOSTRES TERRES


Arribant a Gósol

Arribant a Gósol


 

 Aquesta nova temporada VIOGUIA Natura i Patrimoni, ens  ofereix una nova proposta per a gaudir del Camí amb  calma. Es tracta de rutes guiades d´un dia per trams del CBH amb l´objectiu de conèixer els veritables protagonistes del Catarisme, els aspectes històrics relacionats,  i les restes patrimonials que es conserven al llarg del Camí. 


Les sortides són cada 3er diumenge del mes, des de l'Abril fins a l'agost del 2024, per gaudir  i conèixer la   realitat càtara a les nostres terres des del punt de vista històric


VIOGUIA ha fet un recull documental, a partir de bibliografia i conferències d´historiadors actuals, per tal de divulgar la història real del Catarisme a les nostres comarques. Llocs tan importants com Josa de Cadí, Gósol o Bagà  ens han deixat  en la documentació noms de personatges històrics  i persones anònimes que treuen la invisibilització els Bons Homes i Bones Dones presents a les nostres terres.


Castell de Gósol


En cadascuna de les caminades (ubicades al Berguedà, La Cerdanya i l´Alt Urgell )  s´explicarà la presència del Catarisme en els llocs que transcorrem, fent visites guiades als espais culturals i als testimonis arquitectònics medievals presents a la Ruta ( castells, esglésies, torres, restes arqueològiques...)


Les sortides es poden complementar amb un dinar en un dels establiments del Camí dels Bons Homes per arrodonir la jornada amb les excel.lències gastronòmiques de la nostra cuina.


Vioguia. Patrimoni i Natura


És una gran oportunitat per conèixer el Camí dels Bons Homes d´una forma diferent, descobrint els testimonis reals que van viure a les nostres terres i gaudint de la interpretació del  nostre Patrimoni Cultural de la mà de la Guia de muntanya  i conservadora-restauradora  Violant Bonet.CÀTARS A BERGA: 21 d'abril 


Ruta circular ( Caminades Conscients núm 1 d´Espinalbet a Corbera i La Figuerassa)


Des del Castell d´Espinalbet, que fou possessió del trobador Guillem de Berguedà al segle XII, passarem pel Santuari de Corbera, per a dirigir-nos a l´espectacular Mirador de la Figuerassa, sobre la població de Berga, amb vistes magnífiques des del Baix Berguedà fins a  Montserrat, el Montseny...


Coneixerem els testimonis càtars documentats a Berga el segle XII, que ens deixaren unes dades interessantíssimes sobre la presència càtara a Catalunya.


Dinar al Restaurant Els ROURES


Panoràmica de Queralt

 

 

CÀTARS A LA CERDANYA, per La Vall de la Llosa: 19 de maig


Agradable caminada pel costat del riu de La LLosa fins a l´espectacular mas de  Cal Jan de La Llosa, testimoni viu de l´autèntica  ruralitat  a La Cerdanya.


Ascenció a les ruïnes del  Castell de La Llosa i l´església de Sta. Maria dels Àngels, on explicarem la presència dels Càtars a la Cerdanya.


Dinar a CERDANYA ECORESORT ( Prullans )


Caminant Vall de la LLosa2CÀTARS A GÓSOL: 16 de juny 

 

Caminada des de Gósol fins el Collell, amb vistes espectaculars a la Vall de Cerneres i de Josa de Cadí.


Visita guiada al castell de Gósol, on descobrirem els noms documentats  d´alguns Bons Homes  i Bones Dones  presents a la vila de Gósol al segle XIII.


Dinar al refugi MOLÍ DE GÓSOL

 

 Castell de Gósol

  

 

CÀTARS A JOSA DE CADÍ: 21 de juliol 


Ruta linial des de Gósol fins al poblet de Josa de Cadí, per anar a visitar un dels enclavaments càtars més destacats de la història del Catarisme a les nostres terres.


Visitarem les restes del castell de Ramon de Josa, importantíssim personatge  càtar  que apareix en la documentació medieval, i l´església romànica de Sta. Maria ( segle XII ).

 Josa de Cadí, Alt Urgell
 

CÀTARS A BAGÀ:18 d'agost


La visita guiada al Centre Medieval i dels Càtars ( Palau dels Pinós, Bagà) ens permetrà endinsar-nos al món del Catarisme, la seva presència a Catalunya i, més concretament, al Berguedà.


Caminada linial des de Bagà fins al refugi Vents del Cadí.


Visita guiada a la Torre de Faia ( s. XIII)


Dinar al refugi VENTS DEL CADÍ CMC_ Sala Pintures Bagà

PREUS  PER ACTIVITAT

 

- 30 €/ persona ( no s´inclou el dinar)

 

-Grups de 5 persones: 20 €/ persona

 

-Pack totes les sortides: 100 €/ persona


Comentaris

No hi han comentaris.

Consell Regulador del Camí dels Bons Homes
Ctra C-16, km 96,2
Berga 08600
Tel. 93 8247700/ 654125696
Adreça de correu electrònic info@camidelsbonshomes.com
www.camidelsbonshomes.com